Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Selvitä kaatopaikkakelpoisuus

Kaatopaikkakelpoisuusselvitys loppusijoitettavasta jätteestä

Jätteen tuottajalla on velvollisuus tehdä selvitys jätteen kaatopaikkakelpoisuudesta ennen jätteen tuontia jätekeskukseen.

Jätteen kaatopaikkakelpoisuus on selvitettävä valtioneuvoston kaatopaikkapäätökseen ja jätekeskusten ympäristölupaehtoihin perustuen entistä tarkemmin. Jätteen kaatopaikkakelpoisuuden selvittämisvelvollisuus on jätteen tuottajalla ja Pirkanmaan Jätehuollon tehtävä on valvoa, että kaikista jätekeskuksiin tuoduista jätteistä on asianmukaisesti selvitetty niiden kaatopaikkakelpoisuus.

Lisätietoja kaatopaikkakelpoisuudesta saa käsittelyinsinööri Riitta Lehtoselta, puh. (03) 240 5464

Näistä jätteistä ei vaadita selvitystä

Jätteestä, joka on asumisessa syntynyttä tai siihen rinnastettavaa, ei vaadita erikseen kaatopaikkakelpoisuusselvitystä. Nämä jätteet kuljetetaan ns. kunnan järjestämässä jätteenkuljetuksessa, jonka Pirkanmaan Jätehuolto hoitaa toimialueellaan.

Rakennustyömailta ilmoitusta ei tarvita. Seuraamme jatkuvasti rakennusjätteen laatua ja mikäli seassa havaitaan ongelmajätteitä, koko kuorman jätelaatu voidaan muuttaa ja edellyttää jätteentuottajan lajittelevan kuorman jätekeskuksessa. Teko voi johtaa myös muunlaisiin sanktioihin tai kuorman palauttamiseen tuottajalle.

Jätteen kaatopaikkakelpoisuuden selvittämiseksi voidaan menetellä seuraavasti: 

Jätteen tuottajalla on jo tehtynä tuottamastaan jätteestä kaatopaikkakelpoisuusselvitys. Tämä pitää esittää Pirkanmaan Jätehuollolle ja jätteen tuonti jätekeskuksiin voi jatkua kuten ennenkin, jos jäte on hyväksytty kaatopaikkakelpoiseksi.

Jäte on teollisuus tms. peräistä ja sen ominaisuuksia kaatopaikkakelpoisuuden osalta ei ole tutkittu. Pyydämme toimittamaan yleisluontoisen selvityksen jätteen synnystä ja niistä toiminnoista, joissa jätettä syntyy. Selvityksen saatuamme otamme yhteyttä ja neuvottelemme mahdollisista jatkotoimista. Kaatopaikkakelpoisuuden arviointilomakkeita saa sähköisesti käsittelyinsinööriltä riitta.lehtonen(at)pjhoy.fi

Jätteen tuottaja katsoo, että tuotettu jäte on rinnastettavissa asumisessa syntyvään jätteeseen. Edustajamme käy luonanne ja yhteistyössä selvitetään, voidaanko jäte ottaa järjestettyyn jätteenkuljetukseen, jolloin lisäselvityksiä ei tarvita.

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English