Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15

Maksuton metallin- ja lasinkeräys - toimintaohjeet

Jos taloyhtiössä tai omakotitalossa on jo sekajätteen ja biojätteen keräys, saat niiden kaveriksi maksuttoman metallin- ja lasinkeräyksen.

Näin se toimii:

1. Laita meille sähköpostia: asiakaspalvelu(at)pjhoy.fi tai soita asiakaspalveluumme, puh. (03) 240 5110 (arkisin klo 9-15).

2. Kerro mistä taloyhtiöstä on kyse, paljonko yhtiössä on asuntoja sekä jäteastioiden toimitusosoite.

3. Toimitamme kiinteistönne jätepisteeseen tarroitetut muoviset, harmaat jäteastiat metallille sekä lasipakkauksille.

Karkea mitoitusohje:

  • 140 l astiat, alle 10 asunnon kiinteistöt (mitat: lev. 50 cm, syv. 55 cm, kork. 105 cm)
  • 240 l astiat, yli 10 asunnon kiinteistöt (mitat: lev. 60 cm, syv.  75 cm, kork. 110 cm)

Jäteastiat pyritään toimittamaan kuukauden sisään tilauksesta. Jäteastiat ovat Pirkanmaan Jätehuollon omaisuutta, mutta ne ovat käytössänne ilman vuokraa.

4. Reititämme ja säädämme tyhjennykset sopiviksi yhdessä. Lähdemme liikkeelle 8 viikon tyhjennysvälillä. Jos tyhjennysväli tuntuu liian harvalta tai liian tiheältä, käänny palveluneuvojiemme puoleen.

5. Motivoi asukkaat lajitteluun liitteenä olevalla rappulapulla.

6. Voit tilata myös muita tarroja jäteastioihin. Olisiko nyt aika uudistaa samalla koko jätekatoksen tarrat? Tarramallit löytyvät linkeistä.

7. Ja sitten ei muuta kuin lajittelemaan!

Mahdolliset lisätyöt, kuten jäteastian siirtolisät ja järjestelmään sopimattoman avaimen kulut peritään normaalisti. Mikäli jätetilassa käytetään sarjoittamatonta avainta, toimita 2 avainta (kummallekin jätelajille) toimistollemme.

Jos pihassa on nyt vain toisen jätelajin astia (metalli tai lasi), kannattaa kääntyä palveluneuvojiemme puoleen ja täydentää keräystä.

Maksuton keräys koskee myös omakotitaloja, jos ne ovat mukana biojätekeräyksessä. Yhteinen biojäteastia naapurin kanssa on usein hyvä vaihtoehto.

Kiitos, kun olet osaltasi mukana yhteistyössä pirkanmaalaisen jätehuollon ja energiatuotannon hyväksi!

Tammervoiman hyötyvoimala käynnistyi 2016 alusta ja on yhä tärkeämpää, että lajitellut hyötyjätteet saadaan materiaalikiertoon ennen voimalaa. Tammervoimassa hyödynnetään energiaksi lajittelun jälkeen jäävä sekajäte. Erityisesti lasia ja metallia ei kannata ohjata voimalaa kuormittamaan.

Kiitos, kun lajittelet!
Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English