Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 klo ma-pe 9-15

Lietekaivojen tyhjennykset

Lieteopas - lue tai tulosta!

Katso toimintaohjeet videolta

Tyhjennysvälit

Alueellisten jätehuoltomääräysten mukaan sakokaivot ja pienpuhdistamojen lietetilat tulee tyhjentää tarvittaessa, mutta vähintään kerran vuodessa. Vaatimus koskee myös kesämökkejä. Pelkästään harmaavesilietteitä sisältävät säiliöt tulee tyhjentää vähintään kolmen vuoden välein. Umpisäiliöt tyhjennetään tarvittaessa. 

Mikäli kiinteistö on tyhjillään ja täysin käyttämättä yli vuoden ajan siten ettei lietettä synny kiinteistöllä, lietesäiliöiden tyhjennykset on mahdollista keskeyttää määräajaksi. Keskeytystä haetaan jätehuoltoviranomaiselta.

Omatoimisesta lietteen käsittelystä on tehtävä ilmoitus

Kiinteistön haltija voi poikkeustapauksissa käsitellä kiinteistöllään syntyviä lietteitä omatoimisesti. Myös muutaman lähikiinteistön omatoiminen pienimuotoinen yhteiskäsittely on tietyin edellytyksin mahdollista. Omatoimisen käsittelyn ehdottomana edellytyksenä on, että liete käsitellään kalkkistabiloimalla tai muulla Eviran ja ympäristönsuojeluviranomaisen hyväksymällä tavalla.

Poikkeustapauksissa myös joidenkin pienpuhdistamojen liete ja vähäiset määrät harmaita jätevesilietteitä on mahdollista kompostoida kiinteistöllä.

Omatoimisesta lietteenkäsittelystä on aina tehtävä ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle.

 Lue lisää sakokaivolietteen kalkkistabiloinnista

Kimppa naapurin kanssa

Kiinteistöt voivat käyttää myös yhteistä jätevedenkäsittelyjärjestelmää. Yhteistä järjestelmää käyttävät kiinteistöt sopivat prosenttiosuuksista, joiden mukaan tyhjennysten aiheuttama kustannus jaetaan. Pirkanmaan Jätehuolto lähettää jokaiselle kimppa-kaivoa käyttävälle kiinteistölle oman laskun. Kimpasta tehdään kirjallinen sopimus, joka on liitteenä. Huom - tiedostoa ei pysty tallentamaan. Muista allekirjoitukset. Palauta lomake postitse Pirkanmaan Jätehuollon toimistolle tai skannaa liitteenä sähköpostiosoitteeseen laskutus(at)pjhoy.fi.

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English