Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 klo ma-pe 9-15

Putkikeräyksen asiakastyytyväisyystutkimus

Vuoreksen alueen asukkaiden kokemuksia sekä suhtautumista putkikeräykseen selvitettiin tammi-helmikuussa 2013. Asiakastutkimuksen toteutti Innolink Research Oy puhelinhaastatteluina ja se perustuu 100 käyttäjän vastaukseen. Putkikeräyksen piirissä oli tammikuussa yhteensä 700 asukasta. Jätteiden putkikeräysjärjestelmä sai asukkailta kokonaisuutena paremmat arviot kuin perinteinen jätteiden keräys.

Keräyksen toimivuus arvioitiin molempien keräystapojen osalta samaksi. Keräyspaikan ulkonäkö ja siisteys sekä haju- ja meluhaitat ovat huomattavasti paremmalla mallilla putkikeräyksen osalta.

Syöttöputken luukkua ja syöttölokeroa osa vastaajista piti liian pienenä. Osa asukkaista taas oli sitä mieltä, että syöttölokeroon mahtuvien 20 litran pussien käyttö on ollut tottumiskysymys. Jos pussi on lian suuri tai hyvin kevyt, se jää jumiin. Myös lumen ja pakkasen koettiin haittaavan syöttöluukun toimintaa.

Vastaajista 71 prosenttia kokee putkijärjestelmän innostaneen jätteiden lajitteluun. Moni totesikin aloittaneensa jätteiden lajittelun Vuorekseen muutettuaan. Vastaajista 87 prosenttia oli myös havainnut Vuoreksen ekopisteet lasille, metallille ja isoille pahveille ja käyttänyt niitä.

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English