Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15

Kimppa-astia on just sopiva

Naapureiden kanssa yhteisen jäteastian voi hankkia bio- ja sekajätteelle. Kimppa sopii omakotiasujille ja kesämökkiläisille

Viiden nokialaisperheen biokimppa on toiminut hyvin jo monta vuotta.
 
– Pihaparlamentin epävirallisessa kokouksessa siitä päätettiin. Hommasimme sen varmaan jo ennen kuin pihat oli edes saatu valmiiksi, Hanna Rajamäki muistelee.
 
– Asuin aikaisemmin kerrostalossa ja olin tottunut lajittelemaan biojätteen. Halusin jatkaa lajittelua myös muutettuani omakotitaloon. Biojäte menee aika pieneen tilaan, joten oma jäteastia olisi liian suuri. Kimppa on just sopiva. Juhlapyhien aikaan astia voi täyttyä vähän enemmän, kun kaikki tekevät enemmän ruokaa, Tiina Sandell sanoo.
 
 
Yhteisestä jäteastiasta tehdään kaikkien osallistujien kesken sopimus. Pirkanmaan Jätehuolto lähettää jokaiselle osallistujalle oman laskun.
 
– Kustannus on meidän mielestämme tosi pieni, kun se jaetaan tasan viiden perheen kesken. Samaan hintaan biojäteastia myös pestään kaksi kertaa vuodessa. Kun pienen vaivan näkee alussa, niin jatko on tosi helppoa, naapurukset kertovat.
 
Jos perustat biokimpan, Pirkanmaan Jätehuolto toimittaa biojäteastian sovitulle paikalle. Astian hinta sisältyy tyhjennysmaksuun. Biojäteastia tyhjennetään kesäaikaan kerran viikossa. Talviaikana tyhjennysvälin voi pidentää kahteen viikkoon.
 
– Jäteastia on meidän pihassa, koska talomme on sopivasti puolessa välissä katua. Joskus kyllä vitsailimme, että mitä jos vaihtaisimme vuoden välein astian paikkaa pihasta toiseen, Sandell nauraa. 

Sekajätteen kimppa vaikka kesäajaksi

Kimppa-astia käy hyvin myös kesämökeille. Monilla asuinalueilla voi hankkia yhteisen sekajäteastian, jonka tyhjennykset saa sovittua esimerkiksi pelkästään kesäkuukausiksi.
 
– Meiltä kannattaa kysyä mahdollisuutta saada oma tai yhteinen jäteastia, Pirkanmaan Jätehuollon aluepäällikkö Tero Haapala kannustaa.

Yhteisen jäteastian hankkiminen

 
Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English