Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Vaihde: (03) 240 5111, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa vietetään taas marraskuussa

Seuraa ilmoittelua!

Euroopan jätteen vähentämisen viikko yhdistää koko maanosan tavoittelemaan entistä resurssitehokkaampaa ja vähemmän jätettä tuottavaa arkea ja elämäntapaa. Jätteen synnyn ehkäiseminen on tärkeintä, seuraava vaihtoehto on esineen tai materiaalin uudelleenkäyttö sellaisenaan ja kolmantena lajittelu ja kierrätys toiseen käyttöön.
 
Vuoden 2015 vuoden kärkiteemana oli Materiaalitehokkuus – vähemmällä enemmän. Ympäri maata ja Eurooppaa järjestettiin taas hienoja tempauksia ja kampanjoita. 

Suomen organisaattorina toimii Jätelaitosyhdistys ry yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n ja Ekokumppanit Oy:n kanssa. 

Lisätiedot: leena.karppi(at)tampere.fi.
 

Vuoden 2015 tapahtumia:

 
Tavaranvaihtopäivä 21.11. Tampereella
 
Tavaranvaihtopäivä järjestetään perinteiseen tapaan Ympäristötietokeskus Moreeniassa lauantaina 21.11. klo 10-14. Tuo tarpeetonta – ota mitä tarvitset! Tavaran pitää olla ehjää ja puhdasta. Moreenia löytyy osoitteesta Valssipadonraitti 3. Käynti toisen kerroksen tavaranvaihtotilaan on patosillan kautta. Mahdolliset ylijäämätavarat päätyvät Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n kierrätyskeskuksiin Nekalaan, Hervantaan ja Lielahteen. (Ekokumppanit Oy ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy)

Tavaranvaihtopäivät 23.–25.11. TAMKissa
 
TAMKin ruokalan aulassa tavarat vaihtavat omistajaa. Voit tuoda itsellesi tarpeettomia tavaroita ja ottaa mukaasi maksutta muiden tuomia. (Tampereen ammattikorkeakoulu)
 
Tähteiden yö 26.11. Tampereella
 
Ruokaa menee roskiin sietämätön määrä – mitähän sille voisi tehdä? Mitä syömme tulevaisuudessa, saisiko olla hyönteisiä? Tähdesoppaa hämmentävät Sampolan isossa salissa klo 20 alken Madventuresin maailmanmatkaajat Riku ja Tunna sekä ruoan ja jätteen asiantuntijat tutkijatohtori Markus Vinnari & Pirkanmaan jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio. (Pirkanmaan Jätehuolto Oy, Ekokumppanit Oy ja Tampereen seudun työväenopisto)

Tähteitä nolla! -Pirkanmaa
 
Pirkanmaalla haastetaan mukaan 147 alakoulua.  Kampanjan jälkeen arvotaan onnekas voittajakoulu, jonka oppilaille ja opettajille tarjotaan jäätelöt. Kaikkien koulujen keittiöille lahjoitetaan lomakkeiden palautuksen jälkeen elokuvaliput. (Ekokumppanit Oy, Pirkanmaan Jätehuolto Oy ja koulujen ruokapalvelut)

Älä osta mitään -päivä 27.11.2015 (valtakunnallinen tapahtuma)
 
Älä osta mitään -päivää vietetään Euroopan jätteen vähentämisen viikolla teemalla Kestävä joulu. Haastamme ihmiset viettämään ekologisempaa joulunaikaa ilman ylenpalttista tavaran ja ruuan määrää. Älä osta mitään -päivänä järjestetään eri puolella Suomea teemaan liittyviä tapahtumia ja tempauksia. Käy katsomassa, mitä sinun paikkakunnallasi järjestetään täältä. Miten sinä vietät kestävää joulua ja mikä on sinulle pahinta joulukrääsää? Jaa hyvät ideasi kestävään joulunviettoon Älä Osta mitään -päivän Facebook-sivuilla.
 
 
Jaa tämä sivu Facebookissa

Twiittaa

Lähetä linkki