Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Pirkanmaan Jätehuollon ja Nokian kaupungin ECO3-alueen kiertotalousmalli esillä YK:n talouskomissiossa

Nokian kaupungin bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalue ja Pirkanmaan Jätehuollon kiertotalousmalli ovat tänään 26.3.2018 esillä Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) Euroopan talouskomission komiteassa Genevessä. Innovaatioihin, kilpailukykyyn sekä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhön keskittyvä komitea tutustuu ECO3-alueen ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n yhteiseen toimintamalliin.

YK:n Euroopan talouskomissio on kiinnostunut innovatiivisista ja menestyksekkäistä kiertotalousmalleista, joita voidaan käyttää esimerkkeinä kehitettäessä uutta liiketoimintaa ja toimintatapoja kiertotaloudessa. Pirkanmaan Jätehuolto ja Nokian kaupunki on kutsuttu komiteaan esittelemään ECO3-alueella toteutuvaa toimintamallia, joka palkittiin myös EUROCITIES Awards 2017 -kilpailussa Ljubljanassa marraskuussa 2017.

– Kuntien jäteyhtiöt, kuten Pirkanmaan Jätehuolto, toimivat kiertotaloudessa elinkeinoelämän kehittymisen mahdollistajina. Infrastruktuurin ylläpitäjinä ja ankkuriyrityksinä ne luovat alustan, minkä varaan uutta liiketoimintaa voidaan kehittää. Tässä työssä Pirkanmaa on edelläkävijä”, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio.

– Kutsu YK:n Euroopan talouskomissioon on merkittävä huomionosoitus Nokialla tehdylle bio- ja kiertotalouden pitkäjänteiselle kehitystyölle. ECO3-konseptissa julkisten ja yksityisten toimijoiden välinen yhteistyö luo aitoja liiketoiminta-alustoja ja toimii tunnustettuna esimerkkinä myös kansainvälisesti”, kertoo Nokian kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen.

Nokian kaupungin ECO3 perustuu kuntarajat ylittävään yhteistyöhön julkisen sektorin, yritysten ja tutkimuslaitosten välillä. Tämä mahdollistaa alueelle sijoittuvien bio- ja kiertotalouden yritysten uusien liiketoimintojen ja innovaatioiden kehittämisen sekä lisäarvon muodostumisen yritysten välillä. ECO3-alueelle rakentuu vuosina 2019–2020 Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n biokaasulaitos sekä Nokian Vesi Oy:n jätevedenpuhdistamo. Näiden julkisten toimijoiden luomalle alustalle on syntymässä merkittävä kiertotalouden ekosysteemi.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Harri Kallio, Pirkanmaan Jätehuolto Oy, puh. 040 842 2600
kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen, Nokian kaupunki, puh. 040 133 4780
toimitusjohtaja Sakari Ermala, Verte Oy, puh. 050 583 4233

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Pirkanmaan Jätehuolto Oy - 17 kunnan ja 440 000 asukkaan oma yhtiö. www.pjhoy.fi

ECO3-yritysalue
ECO3-yritysalueelle on rakentumassa teollisen mittakaavan uudenlainen ja monialainen bio- ja kiertotalouden liiketoiminta-alue. ECO3 sijaitsee Kolmenkulman alueella Nokialla. Kansallisesti merkittävä osaamiskeskittymä toimii samalla demonstraatio- ja pilottiympäristönä, jota Nokian kaupunki ja Nokian kaupungin kehitysyhtiö Verte Oy kehittää yhteistyössä yritysten sekä korkeakoulujen kanssa. www.eco3.fi

Nokian kaupunki
Nokia on kasvava, yli 33 000 asukkaan kaupunki Pirkanmaalla, vetovoimaisella Tampereen kaupunkiseudulla. Kaunis luonto, hyvät palvelut ja keskeinen sijainti tarjoavat erinomaiset edellytykset asumiselle. Nokialla toimii yli 1700 yritystä ja kaupungilla on monipuolinen elinkeinorakenne sekä vahva teollisuusperimä. www.nokiankaupunki.fi
 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English