Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 klo ma-pe 9-15

Maksuttomien biojätepussien suosio yllätti

Pirkanmaan Jätehuolto aloitti 10.3. kokeilun, jossa Tampereen Kaukajärven asukkaita kannustetaan biojätteen lajitteluun maksuttomilla biojätepusseilla. Kaukajärveläiset ottivat kokeilun innokkaasti vastaan. Biojätepussien suuri suosio heti aloituspäivänä yllätti.

– Kokeilu käynnistyi sunnuntaina ja jo keskiviikkona oli ensimmäinen erä biojätepusseja jaettu loppuun. Toimitamme täydennystä kauppoihin sitä mukaa, kun pusseja saadaan lisää, kertoo Saana Ojala Pirkanmaan Jätehuollon kehitysyksiköstä.

– Haluamme myös muistuttaa, että biojätepusseja on varattu yksi setti jokaiseen kaukajärveläiseen kotiin. Setissä on yksi rulla biokalvopusseja ja yksi nippu paperisia biopusseja. Jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan kokeiluun, toivomme että biojätepusseja otetaan vain omaan käyttöön. Setti riittää jopa vuodeksi, ja sen ajan biokalvopussitkin pysyvät tuoreina ja toimivina.

Kokeilun aikana selvitetään muun muassa biojätteen määrän muutoksia, erilaisten biojätepussien toimivuutta kotikäytössä sekä niiden käyttäytymistä teollisessa biojätteen käsittelyssä. Erityisen tärkeää on kuulla asukkaiden kokemuksia erilaisista pusseista sekä asioista, jotka motivoivat biojätteen lajitteluun. Maksuttomien biojätepussien noudon yhteydessä voi jättää yhteystietonsa asiakaskyselyä varten.

Biojätepusseja on jaossa Kaukajärven K-Supermarketin ja S-marketin auloissa niin kauan kuin pusseja riittää. 

 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English