Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Pirkanmaan Jätehuollon yhtiökokous 12.6.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n yhtiökokous 12.6. vahvisti tilinpäätöksen 31.12.2016 ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja toimitusjohtajalle. Yhtiön liikevaihto oli 39,4 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 2,5 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa oli 72 henkilöä vuonna 2016.

Pirkanmaan Jätehuollolla on 17 omistajakuntaa ja yhtiön toimialueella asuu 437 000 asukasta. Yhtiökokouksessa kaikilla osakaskunnilla on edustajat. Päätösvalta yhtiökokouksessa jakautuu äänimääräosuuksien mukaisesti. Yhtiö ei maksa osakkailleen osinkoa. Tulos käytetään jätehuoltopalvelujen tuottamiseen ja kehittämiseen, huomioiden myös tulevat investoinnit.

Yhtiön hallituksen jäseniksi seuraavalle kaudelle valittiin Oskari Auvinen ( Kangasala), Heidi Rämö ( Lempäälä), Jari Haapaniemi (Nokia), Juha Kuusisto (Orivesi), Olli Niemi (Pirkkala) ja Antti Ivanoff, Esa Kanerva sekä Oras Tynkkynen (Tampere).

Asiakkaamme nauttivat Suomen edullisimmasta jätehuollosta

– Yhtiön toiminta perustuu syntypaikkalajitteluun, tehokkaaseen logistiikkaan ja korkeatasoiseen jätteenkäsittelyyn. Onnistuneet ratkaisut ja yhteistyö näkyvät myös kuntalaisten kukkarossa. Viime vuonna alensimme jäteastioiden tyhjennyshintoja. Edullisuutemme todistavat Suomen Kiinteistöliiton sekä Suomen Omakotiliiton valtakunnalliset vertailut, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio.

Edullisuutta ei ole saavutettu palvelutason kustannuksella.

– On hienoa nähdä, kuinka hyvällä tasolla syksyllä teettämämme laajan asiakastutkimuksen tulokset olivat, Kallio iloitsee.

Jätteistä hyödynnetään yli 98%

Tammervoiman hyötyvoimalan ansiosta Pirkanmaan Jätehuollon yhdyskuntajätteen hyödytämisaste on noussut yli 98 prosentin. Voimalassa tuotetaan ennen kaatopaikalle päätyneestä sekajätteestä lämpöä ja sähköä.

– Mitä useampi meistä lajittelee hyötyjätteet, sen tehokkaammin materiaalikierto ja Tammervoima toimivat, Harri Kallio sanoo.

Biojätteen käsittelyä tehostetaan. Kompostointilaitoksen tilalle rakennetaan biokaasulaitos Nokian Koukkujärvelle. Laitoksessa biojätteestä tuotetaan kaasua liikennepolttoaineeksi tai muuhun hyödyntämiseen sekä lannoitevalmisteita ravinnekiertoon.

– Yhtiömme on vahvasti mukana toteuttamassa ECO3-kiertotalouskeskusta eli Virtaamoa. Alueelle keskittyy suuri joukko biomateriaalien hyödyntämiseen ja ravinteiden kierrättämiseen erikoistuneita yrityksiä.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Harri Kallio, puh. 040 842 2600
Talouspäällikkö Jarkko Nissinen, puh. 040 704 0089 

Jaa tämä sivu Facebookissa

Twiittaa

Lähetä linkki

English