Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15

Ilmakitarat soivat biojäterokkia kouluilla

Bioman -musiikkiteatteriesitys starttasi alkuviikosta Wivi Lönnin koululta kaksivuotiselle kiertueelle. Pirkanmaan Jätehuolto tarjoaa esityksen 17 omistajakuntansa ykkös-kakkosluokkalaisille.

Bioman – lajitteluseikkailu viihdyttää, mutta samalla lapset oppivat, mitä biojätepussiin saa laittaa ja mitä ei. Ja että banaaninkuorista saadaan ravinteita pellolle ja polttoainetta autoille. Hävikkiruuastakin lauletaan ja muistutetaan, että lautaselle otetaan aina vain sen verran ruokaa kuin jaksetaan syödä.

- Lapset ja nuoret ovat aina olleet jäteneuvonnalle erityisen tärkeä kohderyhmä, sillä he vievät oppimansa asiat kotiin ja opastavat myös vanhempia lajittelijoiksi. Nuorena opitut taidot kantavat läpi elämän, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon ympäristökouluttaja Erkki Piippo.

Näytelmän on kirjoittanut, sanoittanut ja säveltänyt Janne Viitaniemi. Hän esiintyy näytelmässä perheen isänä. Biomanin roolissa nähdään Antti Kerosuo. Laulut, niiden sanat ja koulujen varauskalenteri löytyvät Pirkanmaan Jätehuollon nettisivuilta www.pjhoy.fi/bioman

- Koulut ovat ottaneet ympäristökasvatuksen hienosti omakseen ja syyskauden Biomanin esitykset varattiinkin hetkessä loppuun. Mutta ei hätää, esityksiä on suunniteltu kahdelle seuraavalle vuodelle ja markkinoimme kouluja uusista ajoista. Lähdemme liikkeelle Tampereelta, mutta kierros suuntaa myös muihin omistajakuntiimme, kertoo ympäristökouluttaja Piippo.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy on tarjonnut 25 vuoden ajan lajittelu- ja ympäristökasvatusta kaikenikäisille, usein taiteen ja kulttuurin keinoin. Kouluille on tarjolla Biomanin lisäksi erilaisia ruokajätekampanjoita sekä Roskapätkät -lyhytelokuvaprojekti. Vierailijaryhmät ovat tervetulleita tutustumaan Tammervoiman hyötyvoimalaan. Ympäristökouluttajat kiertävät myös erilaisissa tapahtumissa, oppilaitoksissa ja yhdistysten kokouksissa kertomassa lajitteluasiaa.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
ympäristökouluttaja Erkki Piippo, puh. 050 562 0335

Bioman, Janne Viitaniemi, puh. 0500 624408

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English