Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 klo ma-pe 9-15

Jätehuolto maan edullisinta Pirkanmaalla

Tampereella, Nokialla, Lempäälässä, Pirkkalassa ja Kangasalla kerrostalokiinteistöjen jätemaksut ovat maan edullisimmat. Toiseksi edullisimpaan joukkoon pääsee Ylöjärvi. Tiedot selviävät Suomen Kiinteistöliiton julkistamasta valtakunnallisesta Indeksitalo 2018 -asumiskustannusvertailusta.

Jätehuollossa kuntien välillä on hintaeroa. Tampereella ja ympäryskunnissa jätehuoltoon menee 11-12 senttiä asuinneliöltä kuukaudessa, kun kalleimmassa kunnassa kustannus on 27 senttiä neliöltä. Jätehuoltomaksun keskiarvo on 17 senttiä.

Edullisimmat hinnat löytyvät kuntien omistaman Pirkanmaan Jätehuollon alueelta. Kuntalaisten kukkarossa näkyy nyt 17 kunnan välinen yhteistyö ja onnistuneet jätteenkäsittelyn investoinnit. Kustannushyöty on siirtynyt suoraan asukkaille.

– Olemme pysyneet tarjoamaan asukkaille hyvät lajittelupalvelut kuten esimerkiksi maksuttoman metallin ja lasipakkausten keräyksen kiinteistöille, toimitusjohtaja Harri Kallio sanoo.

Keskitetyllä kilpailutuksella saatu tehokas logistiikka ja jätteiden energiahyödyntäminen Tammervoimassa pitävät jätteiden käsittelykustannukset kohtuullisina. 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English