Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Jätteiden putkikeräysyhtiö Pirkanmaalle

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n hallitus perusti tytäryhtiön tuottamaan jätteiden putkikeräys- ja noutopalveluja. Samalla hallitus valitsi Vuorekseen tulevan putkijärjestelmän toimittajaksi MariMatic Oy:n. Hankinnan ensimmäisen osan arvo on n. 9,5 milj. euroa.

Putkijärjestelmän rakentaminen alkaa välittömästi tulevalla asuntomessualueella. Vuoreksen kaupunginosa on suunniteltu modernin asumisen mallialueeksi. Kiinteistöjen lajitellut jätteet siirretään automaattisesti alipaineella maanalaisia putkia pitkin keskitetylle koonta-asemalle omiin kontteihinsa. Asemalta kontit kuljetetaan kunkin jätelajin vastaanottajalle.

- Putkijärjestelmä poistaa kiinteistöiltä jäteautot meluineen ja pakokaasuineen, eikä pihoilla tarvita jätekatoksia, sanoo Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Pentti Rantala. Järjestelmä on hygieeninen ja turvallinen sekä käyttäjille että työntekijöille.

- Myös energiatarve ja ympäristövaikutukset ovat pienemmät perinteiseen järjestelmään verrattuna, jatkaa Rantala.

Putkikuljetusjärjestelmän kilpailutus toteutettiin innovatiivisena julkisena hankintana. Tällainen kilpailutus on osa EU-strategiaa, joilla edistetään jäsenvaltioiden kilpailukykyä. Kilpailun voittanut MariMatic Oy on suomalainen yritys, joka toimii myös kansainvälisesti. Yhtiö keskittyy teknologiakehittämiseen ja sillä on lukuisia putkijärjestelmän patentteja.

-Yrityksen Vuorekseen tarjoama putkikuljetusjärjestelmä edustaa merkittävää kehitysaskelta järjestelmien soveltamisessa asuin- ja toimialueille, sanoo toimitusjohtaja Rantala. 
 

Jaa tämä sivu Facebookissa

Twiittaa

Lähetä linkki

English