Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15

Lietteiden uudelleenkilpailutus saatiin päätökseen

Pirkanmaan Jätehuollon lietekuljetukset kilpailutettiin uudelleen. Hankinta toteutettiin hankintalain mukaisesti EU-kynnysarvon ylittävänä hankintana ja se koski asumisessa syntyvien sako- ja umpikaivolietteiden sekä pienpuhdistamolietteiden keräystä ja kuljetusta Pirkanmaan Jätehuollon omistajakuntien alueella, Nokian kaupungin ja Juupajoen kunnan aluetta lukuun ottamatta.

Kuljetukset kilpailutettiin uudelleen markkinaoikeuden päätöksen mukaisesti. Markkinaoikeus kumosi lokakuussa Pirkanmaan Jätehuollon 30.5.2016 tekemän hankintapäätöksen asumisessa syntyvien lietteiden noudosta ja kuljetuksesta. Hankinta toteutettiin kansallisena hankintana, mutta markkinaoikeus totesi hankinnan EU-kynnysarvon ylittyvän.
 
- Uusi EU-hankinta ei tuonut lisäarvoa kilpailutukseen tarjousten määrässä eikä hintatasossa. Tarjouksia jätettiin hieman edellistä kilpailutusta vähemmän, ja hankinnasta olivat kiinnostuneita lähinnä kotimaiset ympäristöyritykset. Paikallisten yritysten kiinnostus jäi yllättävän vähäiseksi, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

Suurimman osan urakka-alueista tyhjentää 5. maaliskuuta lähtien Eerola-Yhtiöt Oy. Mouhijärven ja Suodenniemen alueelle urakoitsijaksi valittiin paikallinen Kuljetusliike Finska Oy.
 
Uudelleenkilpailutuksesta huolimatta viranomaisen päätös siirtyä kunnan järjestämään lietteiden kuljetukseen on lainvoimainen ja sako- ja umpikaivotyhjennykset tulee tilata Pirkanmaan Jätehuollon asiakaspalvelusta (Nokian kaupungin aluetta lukuun ottamatta). Sako- ja umpikaivolietteiden keräys siirtyi Pirkanmaan Jätehuollolle 1.1.2017 alkaen. 
 
Lisätietoja:

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Tekninen päällikkö Timo Varsala, puh. 050 338 2463
Logistiikkainsinööri Miia Siukola, puh. 040 142 6831
 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English