Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15

Pirkanmaan Jätehuollon yhtiökokous 12.6.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n yhtiökokous 12.6. vahvisti tilinpäätöksen 31.12.2018 ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja toimitusjohtajalle. Yhtiön liikevaihto oli 42,2 miljoonaa euroa (2017: 40,7 milj. euroa) ja tilikauden voitto 2,7 miljoonaa euroa (2017: 3,2 milj. euroa).

Yhtiökokous päätti poikkeuksellisesti jakaa osinkoa 17 omistajakunnalle, yhteensä 6 milj. euroa.

– Yhtiön toiminta perustuu syntypaikkalajitteluun, tehokkaaseen logistiikkaan ja korkeatasoiseen jätteenkäsittelyyn. Onnistuneet ratkaisut, kuten Tammervoiman hyötyvoimala ja 17 omistajakunnan yhteistyö ovat näkyneet kuntalaisten jätemaksuissa. Maksumme ovat kunta-asiakkaillemme maan edullisimmat. Yhtiön 25 toimintavuoden aikana tehdyt hyvät ratkaisut ja onnistumiset mahdollistavat myös sen, että voimme tänä vuonna poikkeuksellisesti jakaa osinkoa omistajakunnillemme, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio.

– Osinkoa ei kuitenkaan jaeta asukkaiden maksamista jätemaksuista vaan muiden palveluiden tuotosta. Asukkaiden jätemaksut on tuotettu ja tuotetaan jatkossakin omakustannusperiaatteella, sanoo Kallio.

Ympäristölle paras!

Hallitus hyväksyi 2018 yhtiölle uuden strategian. Sen mukaan Pirkanmaan Jätehuollon toiminnan tärkein tehtävä on tuottaa ympäristöhyötyjä. Ympäristövaikutukset otetaan entistä tarkemmin huomioon kaikessa yhtiön toiminnassa. Yhtiön strategian muut kärjet on olla asiakasymmärryksen ja jätehuollon toimintamallin edelläkävijä.

Jätteistä hyödynnetään 99 %

– Viime vuonna vastaanottamastamme yhdyskuntajätteestä hyödynnettiin materiaalina tai energiana 99 %. Yhtiö investoi parhaillaan uuteen biokaasulaitokseen, joka käynnistyy 2020. Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi laitokselle 4,5 miljoonaa euroa valtion energiakärkihanketukea. Laitoksessa syntyvä biokaasu jalostetaan vähäpäästöiseksi liikennepolttoaineeksi esimerkiksi jäteautoihin. Prosessi tuottaa myös kierrätyslannoitteita ja maanparannusainetta, kertoo toimitusjohtaja Harri Kallio.

Pirkanmaan Jätehuollolla on 17 omistajakuntaa ja yhtiön toimialueella asuu 444 000 asukasta. Yhtiön palveluksessa oli 86 henkilöä vuonna 2018. Katso vuosikertomus ja tilinpäätös

Kaikilla osakaskunnilla on mahdollisuus lähettää yhtiökokoukseen edustajat. Päätösvalta yhtiökokouksessa jakautuu äänimääräosuuksien mukaisesti.

Yhtiön hallitus

Yhtiön hallituksen jäseniksi seuraavalle kaudelle valittiin Oskari Auvinen (Kangasala), Heidi Rämö (Lempäälä), Jari Haapaniemi (Nokia), Juha Kuusisto (Orivesi), Olli Niemi (Pirkkala) ja Henri Backman, Antti Ivanoff sekä Aila Dündar-Järvinen (Tampere).

Lisätietoja:
Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Toimitusjohtaja Harri Kallio, puh. 040 842 2600
Talouspäällikkö Jarkko Nissinen, puh. 040 704 0089


Pirkanmaan Jätehuolto on 17 kunnan, 444 000 asukkaan ja ympäristön oma yhtiö.

Pirkanmaan Jätehuollon palveluverkostoon kuuluvat kilpailutettu jätteenkuljetus, aluejäte- ja ekopisteet, 21 jäteasemaa sekä Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskukset. Verkostoa täydentävät muun muassa Repe&Romu -kierros, jätehuollon palveluneuvonta ja ympäristökasvatustyö.

Yhtiön tytäryhtiöt Pirkan Putkikeräys Oy ja Ranta-Tampellan Putkikeräys Oy tuottavat jätteiden putkikeräys- ja noutopalveluja. Osakkuusyhtiö Tammervoima Oy vastaa hyötyvoimalasta, jossa tuotetaan sekajätteistä lämpöä ja sähköä. Ekokumppanit Oy huolehtii materiaalitehokkuuspalveluista ja neuvonnasta.

 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English