Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15

Roskisreissu lyhenee kotinurkalle - uudet aluerajaukset

Yhä useampi pirkanmaalainen vie roskapussin kiinteistön omaan tai naapureiden yhteiseen jäteastiaan aluejätepisteen sijaan. Jätteenkeräyksen aluerajauksia on tarkastettu Pirkanmaan Jätehuollon 17 omistajakunnassa. Yhtiö on lähettänyt tiedotuskirjeen ja toimintaohjeet niille kiinteistöille, joita muutos koskee. Uusien aluerajausten piiriin kuuluvilla kiinteistöllä tulee olla oma jäteastia, josta jätteet haetaan. Myös naapurusten yhteinen jäteastia on mahdollinen. Jäteastiatarjous on voimassa kesäkuun loppuun.

 

Taajamassa sijaitsevilla kiinteistöillä tulee nyt olla oma säännöllisesti tyhjennettävä jäteastia tai yhteinen kimppa-astia naapureiden kanssa. Aiemmin kiinteistöt ovat käyttäneet kylän yhteistä roskista, aluejätepistettä.

Yhteinen astia naapurin kanssa on edullinen vaihtoehto

– Kimppasopimuksia on tehty nyt paljon. Jos jätettä syntyy vähän, kimppa-astia on hyvä ratkaisu. Kimpat kiinnostavat myös kesämökin omistajia, koska heille kimppa on usein edullisempi ratkaisu kuin aluejätepisteen vuosimaksu, sanoo Pirkanmaan Jätehuollon aluepäällikkö Tero Haapala.

Keräysalueet on päättänyt kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen, alueellinen jätehuoltojaosto, toimialueen kuntien ja jäteyhtiön esityksestä. Keräysalueet laajenevat lähes jokaisessa Pirkanmaan Jätehuollon toimialueen kunnassa. Päivityksen taustalla on kuntataajamien kasvu. Moni entinen haja-asutusalue on nykyisin kiinteä osa taajamaa, jossa kiinteistökohtainen jätteenkeräys on toimivampi ratkaisu.
– Muutos koskee kaikkiaan noin kolmeatuhatta pirkanmaalaista kiinteistöä ja kuntakohtaiset erot ovat suuria, kertoo aluepäällikkö Tero Haapala.

Osa aluejätepisteistä poistetaan tarpeettomina

Kiinteistökohtaisen jätteenkuljetusalueen laajentuessa osa Pirkanmaan aluejätepisteistä käy tarpeettomiksi.
– Aluejätepisteverkosto on luotu haja-asutusaluetta varten, jossa pitkät etäisyydet ja tiestön kunto puoltavat harvempaa keräysjärjestelmää. Taajamissa aluejätepisteillä on liikaa käyttäjiä ja pisteen yleisilme muuttuu helposti epäsiistiksi eli siivouskulut kasvavat, jatkaa Haapala.

Isokokoiset jätteet, kuten huonekalut ja remonttijätteet viedään entiseen tapaan jäteasemalle.  
 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English