Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15

Seka- ja biojätteen tyhjennyspäivä voi vaihtua

Jätekuljetuksia on kilpailutettu uudelleen Pirkanmaan Jätehuollon toimialueella. Uudet seka- ja biojäteurakat käynnistyvät lokakuun alusta. Uudet urakat vaativat osin ajoreittien järjestelyä, ja tyhjennyspäiviin ja -viikkoihin tulee jonkin verran muutoksia Itä- ja Länsi-Tampereella. Tyhjennykset vakiintuvat siirtymäajan jälkeen tietylle viikonpäivälle.

- Ei siis kannata hätkähtää, jos tuttu kuljettaja ei tyhjennäkään jäteastiaa totuttuna päivänä. Kaikki tyhjennykset hoidetaan, eivätkä muutokset edellytä asiakkailta yhteydenottoa. Maltti on valttia! sanoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Urakkakausien vaihtuessa reititykseen joudutaan tekemään muutoksia, jotta jätteenkuljetukseen käytetyt kilometrit pysyisivät mahdollisimman vähäisinä ja jätteenkuljettajan työpäivät kohtuullisina.

Oman jäteastian tyhjennyspäivän voi tarkistaa Pirkanmaan Jätehuollon sähköisestä asioinnista: www.pjhoy.fi/verkkopalvelut

Kaikkiaan Pirkanmaan Jätehuollon alueella jätteitä kuljettaa 23 kuljetusurakoitsijaa. Jäteautoja on liikenteessä 52 ja kuljettajia 98. Päivittäin tyhjennetään noin 12 300 jäteastiaa.

Maan edullisinta jätehuoltoa

Pirkanmaan Jätehuolto Oy vastaa kuljetusten kilpailutuksesta, reitityksestä, asiakaspalvelusta ja laskutuksesta. Jätteenkuljetusurakat kilpailutetaan viiden vuoden välein. Kaudesta kaksi viimeistä vuotta on neuvoteltavia optiovuosia.

Keskitetyllä kilpailutuksella saatu tehokas logistiikka säästää ympäristöä ja asukkaiden jätehuoltokustannuksia. Suomen Kiinteistöliiton valtakunnallisen Indeksitalo 2019 -vertailun mukaan Pirkanmaan Jätehuollon tyhjennyshinnat ovat maan edullisimmat. Vertailussa oli mukana 59 kuntaa.

Sekajätteen tyhjennykset kilpailutettiin Etelä-, Itä- ja Länsi-Tampereella. Itä- ja Länsi-Tampereella kilpailutusvuorossa oli myös biojäte. Sekajätteen tyhjennykset kilpailutettiin myös Ikaalisissa, Parkanossa ja Virroilla. Lisäksi kilpailutettiin kuusi vaihtolavaurakkaa.

Sekajäte- ja biojäteurakat jakaantuvat Ahlfors Oy:n, Kipox Oy:n, Tampereen Autokuljetuksen/SPM-kuljetuksen, PSV-kuljetus Oy:n ja Urbaser Oy:n kesken. Vaihtolavakuljetukset hoitaa Pirkanmaan Uusiometalli Oy, Urakointi Ollila Ky, Tampereen Autokuljetus/Rannikko & Laakso ja Kuljetus Särkinen sekä Lassila & Tikanoja Oyj.

Lisätietoja

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
tekninen päällikkö Timo Varsala, p. 050 338 2463
logistiikkainsinööri Miia Siukola, puh. 040 142 6831

Tiedote julkaistu: 27.9.2019

 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English