Ensimmäinen kuorma Biomyllyyn | Pjhoy Siirry sisältöön

Ensimmäinen kuorma Biomyllyyn

Heinäkuussa 2021 odotettu ensimmäinen biopussi ja biokuorma saapuivat Biomyllylle. Kuorman laitokseen kippasi Kipox Oy:n kuljettaja Rami Saari. Saari on tyytyväinen käännellessään kaasukäyttöisen jäteauton rattia. Hän kannustaakin asukkaita lajittelemaan biojätteensä.

Onhan se siistiä, kun voin ajaa keräämilläni jätteillä! Itselleni on tärkeää tehdä työni hyvin ja toivon, että myös kaikki asukkaat tekevät lajittelutyön samalla asenteella. Biojätteet saadaan hyötykäyttöön vain meidän kaikkien yhteispelillä.

Samaan kuvaan ehtivät kuljettaja Rami Saari sekä Rasmus, joka oli runoillut jo pari vuotta sitten Ramin bioauton kyljessä komeilevan tekstin. Rasmus myös pudotti ensimmäisen biopussin laitoksen bunkkeriin.

Biomyllylle on luvassa lisää kuormia, sillä uusi jätelaki ja jätehuoltomääräykset velvoittavat biojätteen lajitteluun myös pientalot yli 10 000 asukkaan taajamissa syksyllä 2023. Pientalojen on mahdollista perustaa biokimppa naapureiden kanssa.

Biokampanjamme tavoitti yli 4 miljoonaa ihmistä

Yli vuoden kestänyt biokampanjamme päättyi joulukuussa 2021. Kampanja tavoitti eri medioiden ja toimien myötä suuren joukon: 4 232 400 ihmistä. Tämä luku saavutettiin näkymällä monissa eri kanavissa sekä yhteistyöllä kumppaniemme kanssa. Kampanjan aikana tuotettiin kymmeniä eri materiaaleja, kisoja ja visoja, verkko- ja printtiuutisia sekä kannustettiin biojätteen lajittelun aloittamiseen tai tehostamiseen niin haastekampanjalla, katuvarsimainonnalla kuin tietoiskuillakin. Kampanja päättyi – biojätteen lajittelu jatkuu ja Biomyllymme odottaa kasvaavaa biojätemäärää jauhaakseen Pirkanmaalle yhteistä hyvää. Kiitos, kun lajittelet!

Toimialueemme päiväkoteihin jaettiin leikkimattoja. Matolla ajellessa pääsee tutustumaan myös Biomyllyyn ja BIG-biokaasun tuotantoon, lannoitetta ja kompostimultaa unohtamatta.