BIG-biokaasun tankkausasemalla voi taas tankata arkisin klo 8-15 | Pjhoy Siirry sisältöön

BIG-biokaasun tankkausasemalla voi taas tankata arkisin klo 8-15

Pirkanmaan Jätehuollon BIG-biokaasun tankkausasema on avattu 20.11. testikäyttöön. Testikäyttöaika on arkisin klo 8-15. Tankkausasema sijaitsee Nokian Koukkujärvellä, Testiradantie 10.

Testikäyttö tarkoittaa sitä, että biokaasua on saatavilla rajoitetusti ja tiedossa voi olla käyttökatkoksia. Jaeltava kaasu täyttää liikennepolttoaineelle asetetut vaatimukset. Asemalle on myös vaihdettu uusi tankkauslaite.

BIG-biokaasun hinta on testivaiheen alkaessa 1,38 euroa/kg.

BIG-biokaasu tuotetaan viereisessä Biomylly-biolaitoksessa pirkanmaalaisten lajittelemista biojätteistä. Biokaasu on paikallista, uusiutuvaa ja vähäpäästöistä energiaa. Biokaasun käyttö vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 %.

Yhdestä biojätepussista tuotetaan kaasua neljän kilometrin ajoon henkilöautolla ja ravinteita 400 gramman ruisleipään. Biojätteiden lajittelu, jos mikä onkin tärkeä ympäristöteko, jonka jokainen voi tehdä kotikeittiössään.

Tankkausaseman laajemmasta avaamisesta tiedotetaan testikäyttötulosten perusteella. Verkkosivuilta www.big.fi löytyy ajantasaisin tieto Koukkujärven tankkausasemasta.