Biojäteastian ehtii tilata vuonna 2023 – ei syytä paniikkiin | Pjhoy Siirry sisältöön

Biojäteastian ehtii tilata vuonna 2023 – ei syytä paniikkiin

Asiakaspalvelussamme on tällä hetkellä ruuhkaa. Kiitämme kaikkia kärsivällisyydestä!

Biojäteastian tilauksen ehtii tehdä ensi kevään tai kesän aikana. Astiaa ei siis tarvitse tilata vuoden 2022 loppuun mennessä. Biojätteen keräysvelvoite astuu voimaan yli 10 000 asukkaan keskustaajamassa 1.9.2023. Lue lisää Kotipihalta ja blogista.

Pirkanmaan Jätehuolto ei tuo biojäteastiaa pihalle, ellei asiakas ole sitä tilannut. Mediassa on ollut asiasta epäselvää tietoa, joka on nyt korjattu.

Kompostointi-ilmoituksen asiointipalvelussa ruuhkaa

Jos kompostoit tällä hetkellä keittiössä syntyvää biojätettä, tee kompostointi-ilmoitus 31.12. mennessä jätehuoltoviranomaisen sähköisessä asiointipalvelussa. Koska moni muukin hoitaa asiaa juuri nyt, voi palvelussa olla ruuhkaa. Jos kirjautumine ei onnistu, koita myöhemmin uudestaan. Lue kompostointi-ilmoituksesta lisää jätehuoltoviranomaisen sivuilta.

Jos aloitat kompostoinnin vuonna 2023 tai myöhemmin, tee kompostointi-ilmoitus kahden kuukauden kuluessa aloittamisesta.

Biojäteastian ja kompostorin ero

Biojäteastia = Tilataan jätehuollosta. Jätehuolto toimittaa astian kiinteistölle. Jäteauto tyhjentää astian, minkä jälkeen biojäte viedään Koukkujärven Biomyllyyn. Siellä biojätteestä tehdään biokaasua ja lannoitetta.

Kompostori = Suljettu astia, jossa pieneliöt hajottavat biojätteet. Näin valmistuu multaa omaan käyttöösi.

Pitääkö minun tehdä jotain ja missä aikataulussa?

Vastaa alla olevan kaavion kysymyksiin ja seuraa polkua. Kun avaat kaaviot pdf:ksi, voit klikata niistä löytyvät linkit auki.

Avaa kaavio (pdf) tästä.
Infograafi kompostointi-ilmoituksesta
Avaa kompostoinnin kaavio (pdf) tästä.