Biokampanja motivoi lajittelemaan kodin biot | Pjhoy Siirry sisältöön

Biokampanja motivoi lajittelemaan kodin biot

Sekajätteen joukossa on tutkimuksen mukaan vielä 38 % biojätettä. Biojätettä kerättiin kiertoon 41 kiloa/asukas. Vuotta aiemmin määrä oli 39 kiloa, joten suunta on oikea. Biolajittelu on loppujen lopuksi pieni vaiva mutta suuri ympäristöteko. Jotta biopussista saadaan kaikki tehot irti, jokaisen panosta tarvitaan.

Biokampanja muistuttaa Pirkanmaan Jätehuollon kaikissa kanavissa sekä erilaisin tempauksin, että kaikki alkaa läheltä. Kun sinä lajittelet biojätteesi kotona, saamme todellista lähienergiaa.

Tutustu biokampanjaan täällä.

Miksi lajittelisin?

Ajatteletko sinä, että biojätteen lajittelu on vaivalloista ja biopussukka haiskahtaa keittiössä sille itselleen? Tai ajatteletko, että eihän meillä tule biojätettä ollenkaan? Jos nyökkäsit kerran tai jopa kaksi, et ole ainoa.

Biokampanjan perimmäisenä tehtävänä on innostaa sinua lajittelemaan biojätteesi. Oma biojäteastia tai biokimppa tekee lajittelusta kätevää omakotiasujalle. Taloyhtiöissä biojäteastia löytyy jo pihasta. Ja ensi keväänä aukeaa biolaitos, jonka ahnaaseen napaan syötetään 17 kunnan biojätteet.

Tiesitkö, että…

  • Henkilöauto kulkee noin 4 kilometriä yhden biojätepussin (2 kg) energialla!
  • Yhden biojätepussin sisältämillä ravinteilla kasvattaa rukiit 400-grammaiseen ruisleipään!