Tekstiili – Pjhoy Siirry sisältöön

Tekstiili

Tekstiilin lajittelu

Rikkinäiset ja muuten huonot, mutta kuitenkin puhtaat ja kuivat vaatteet ja tekstiilit ovat poistotekstiiliä ja ne voi kierrättää Tampereen Nextiiliin tai Oriveden jäteasemalle.

Katso poistotekstiilin lajitteluohje

Likaiset, märät ja homeiset tekstiilit sekä alusvaatteet ja sukat lajitellaan sekajätteeseen.

Suuret määrät sekajätteeseen kuuluvia vaatteita, tekstiilejä ja mattoja otetaan vastaan jäteasemilla ja jätekeskuksissa.

Miten tekstiilit kierrätetään?

Vaatteiden pitkäikäisyys on vastuullisemman vaatetuksen A ja O. Ympäristön näkökulmasta kaikkein kestävintä on, että jo valmistetut vaatteet säilyvät mahdollisimman pitkään käytössä. Tutustu vastuullisen vaatetuksen oppaaseen

Ehjät ja käyttökelpoiset vaatteet ja tekstiilit kannattaa viedä kirppareille ja kierrätyskeskuksiin, keräyslaatikoihin tai vaatteiden vaihtotapahtumiin.

Tekstiilijätteen keräyksen ja kierrätyksen aloittamiseen valmistaudutaan valtakunnallisissa Telaketjuhankkeissa, joissa Pirkanmaan Jätehuoltokin on mukana. Telaketju on tekstiilin kierrätystä edistävä yhteistyöverkosto, joka kehittää poistotekstiilin keräystä, lajittelua, jatkojalostusta ja kiertotalouteen perustuvia liiketoimintamalleja Suomessa.
Lisätietoa Telaketjusta