Siirry sisältöön

Värikkäitä matonkudekeriä.

Tekstiili

Tekstiilin lajittelu

  • Risat ja muuten huonot, mutta kuitenkin puhtaat ja kuivat tekstiilit voi kierrättää Nextiiliin (Tampere) tai Leveteksiin (Lempäälä). Lisätietoja Nextiilistä
  • Risat ja kierrätyskelvottomat tekstiilit lajitellaan sekajätteeseen
  • Suuret määrät sekajätteeseen kuuluvia vaatteita, tekstiilejä ja mattoja otetaan vastaan jäteasemilla ja jätekeskuksissa.

Miten tekstiilit kierrätetään?

Vaatteiden pitkäikäisyys on vastuullisemman vaatetuksen A ja O. Ympäristön näkökulmasta kaikkein kestävintä on, että jo valmistetut vaatteet säilyvät mahdollisimman pitkään käytössä. Tutustu vastuullisen vaatetuksen oppaaseen

Ehjät ja käyttökelpoiset vaatteet ja tekstiilit kannattaa viedä kirppareille ja kierrätyskeskuksiin, keräyslaatikoihin tai vaihtotapahtumiin (esimerkiksi SWAP).

Tekstiilijätteen keräyksen ja kierrätyksen aloittamiseen valmistaudutaan valtakunnallisissa Telaketjuhankkeissa, joissa Pirkanmaan Jätehuoltokin on mukana. Telaketju on tekstiilin kierrätystä edistävä yhteistyöverkosto, joka kehittää poistotekstiilin keräystä, lajittelua, jatkojalostusta ja kiertotalouteen perustuvia liiketoimintamalleja Suomessa.
Lisätietoa Telaketjusta