Lakonuhka jätteenkuljetuksissa väistyi | Pjhoy Siirry sisältöön

Lakonuhka jätteenkuljetuksissa väistyi

Maaliskuun alussa jätteenkuljetuksia uhannut Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n lakko peruuntui. Edellisen lakon 15.2.-21.2. vaikutukset näkyvät vielä jonkin verran jätetyhjennyksissä. Maltti on nyt valttia! Yhteydenotto asiakaspalveluumme ei nopeuta jäteauton saapumista. Pahoittelemme tilanteesta asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa ja lakoista aiheutuvia viivästyksiä.

Milloin oma jäteastiani tyhjennetään?

Lakon aikana mahdollisesti väliin jääneitä tyhjennyksiä ei lähtökohtaisesti paikata, eikä niistä mene veloitusta.

Lakon jälkeen:

Seuraava tyhjennyskerta määräytyy asiakkaan normaalin tyhjennysrytmin mukaisesti. Kaikkien tyhjennysten palautuminen normaaliin rytmiin voi viedä hetken myös lakon päätyttyä, joten odotathan maltilla.

Mitä asukas voi tehdä?

Lajittele ja pakkaa jätteesi mahdollisimman hyvin.

Säilytä jätteet mahdollisuuksien mukaan kotona, parvekkeella tai varastossa, jos jäteastiat ovat täynnä. Näin varmistetaan se  että linnut ja muut eläimet eivät levitä jätteitä kiinteistöjen pihoilla. Ylitäydet astiat ja lisäjätteet jätekatoksissa viivästyttävät tyhjennyksiä entisestään ja hidastavat lakon jälkeisiä paikkaustoimia.

Myös jäteasemat ja jätekeskukset ovat käytettävissä. Sekajätteen vieminen jäteasemalle ja jätekeskukseen on maksullista.

Lakon jälkeen:

Jäteastian viereen voi seuraavan tyhjennyksen yhteydessä jättää lisäjätesäkin normaalilla lisäjätemaksulla.

Rinki tiedottaa ekopisteidensä tyhjennyksistä.

15.-21.2. Lakkotiedote