AKT:n lakko vaikuttaa jätteenkuljetuksiin Nokialla, Tampereella ja Ylöjärvellä | Pjhoy Siirry sisältöön

AKT:n lakko vaikuttaa jätteenkuljetuksiin Nokialla, Tampereella ja Ylöjärvellä

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n lakko vaikuttaa myös jätteenkuljetuksiin. Kaksi kuljetusliikettä Pirkanmaan Jätehuollon 19:stä jätteenkuljetuksia hoitavasta liikkeestä kuuluu lakon piiriin. Näiden liikkeiden urakoimilla alueilla jäteastioita voi jäädä tyhjentämättä lakon aikana 15.–21.2.

Mahdolliset vaikutukset:

  • sekajäteastiat: Tampereen keskusta, Hervanta, Kaukajärvi, Pispala sekä Nokia ja Ylöjärvi
  • muovipakkausastiat: Tampere, keskustasta länteen 

Muiden jäteastioiden, säiliöiden ja lietteiden tyhjennykset toimivat normaalisti. Myös jäteasemat ja jätekeskukset palvelevat normaalisti.

Lajittele, pakkaa ja litistä hyvin

– Nyt kannattaa varautua siihen, että omaa astiaa ei näillä alueilla tyhjennetä normaalisti. Koska kyseessä ovat pääasiassa sekajäteastiat, tehokkaalla lajittelulla voi edesauttaa sitä, että jätteet mahtuvat astioihin. Jätteet kannattaa myös pakata ja litistää tavallista huolellisemmin. Näin varmistetaan se  että linnut ja muut eläimet eivät levitä jätteitä kiinteistöjen pihoilla. Ja jos jätteitä on mahdollista varastoida kotona esim. parvekkeella, tämä helpottaa ympäristön siistinä pysymistä, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon kuljetuspäällikkö Miia Siukola.

– Pahoittelemme tilanteesta asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa ja lakoista aiheutuvia viivästyksiä. Jos jäteastian tyhjennys jää välistä, tyhjennetään astia seuraavan kerran normaalin tyhjennysrytmin mukaisesti. Väliin jääneitä ja ylimääräisiä tyhjennyksiä ei voida tehdä. Lakon loputtua pyrimme palaamaan normaaliin aikatauluun mahdollisimman nopeasti. Tämä ei edellytä asiakkailta yhteydenottoa meille päin, kertoo Siukola.

Rinki tiedottaa ekopisteidensä tyhjennyksistä.