Biosomehaaste | Pjhoy Siirry sisältöön

Biosomehaaste

Fiksut biolajittelevat!

Osana biokampanjaa Pirkanmaan Jätehuollon somekanavissa käynnistyi 27.4.2021 mittava haastekampanja, joka kerää alati kasvavan joukon järjestö- ja yrityspäättäjiä biolajittelun tueksi.

Biolajittelu ja koko Pirkanmaan Jätehuollon tekemä ympäristötyö koetaan tärkeäksi Pirkanmaalla. Tästä kertoo haasteen saaneiden tahojen antama välitön palaute kun heitä lähdettiin haastamaan mukaan.

  • Lähdin mukaan biohaasteeseen, koska biojäte pitäisi saada sinne minne se kuuluu eli pois sekajätteen joukosta biolaitoksiin. Tällä tavoin saadaan talteen valtavan suuri määrä lähienergiaa ja ravinteet takaisin kiertoon. Olemme kierrättäneet biojätteet Vincitillä jo vuosien ajan ja se on yksi pieni, mutta tärkeä tekomme matkalle kohti parempaa huomista, kertoo kampanjan avaajana toimiva Vincit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen.

Kuitunen haastoi mukaan muun muassa Tampereen Seudun Osuuspankin toimitusjohtajan Jani Vilpposen sekä Tampere-talo Oy:n toimitusjohtajan Paulina Ahokkaan. Kumpikin haastetuista vastasi innokkaana kyllä ja haastoi useita tahoja mukaan kampanjaan.

  • Tampere-talon väki on toiminut edelläkävijänä kierrätyksen kehittämisen kanssa jo 90-luvun alusta lähtien ja olemme jopa tehneet kierrätyksestä koululaisille suunnatun musikaalin yhdessä Pirkanmaan Jätehuollon, Pirkanmaan Osuuskaupan ja Tampereen Sähkölaitoksen kanssa. Ravintolamme väki pillastuisi, jos emme olisi tässä biojätteen kierrätyksen kampanjassa ja haasteessa mukana, eli mukanaolo on paitsi ilo, myös velvollisuuteni, Paulina Ahokas perustelee.

Juttu jatkuu kuvien alla!

Haasteeseen osallistuvat tahot

Mikko Kuitunen, toimitusjohtaja, Vincit Oy
Paulina Ahokas, toimitusjohtaja, Tampere-talo Oy
Jani Vilpponen, Toimitusjohtaja, Tampereen Seudun Osuuspankki
Mikko Heiska, kiinteistöjohtaja, SBB Norden AB
Juha Jonasson, hallituksen puheenjohtaja, Jonasson Oy – Carsport Design
Suvi Holm, toimitusjohtaja, Ekokumppanit Oy
Reijo Karppinen, toimitusjohtaja, Dynaset Oy
Henri Ihalainen, Tekninen johtaja, Linepack Oy
Eero Väätäinen, kaupunginjohtaja, Nokia

Haaste levittää biosanomaa koko kesän

Biohaaste on yksi Pirkanmaan Jätehuollon biokampanjan tempauksista. Biokampanja muistuttaa kuluttajia tärkeästä lajittelutyöstä, jonka ympäristöhyöty konkretisoituu kun uusi biolaitos eli Biomylly aloittaa toimintansa Nokian Koukkujärvellä tämän vuoden aikana.

  • Biomylly tarvitsee meidän jokaisen panosta, jotta saamme tuotettua täydellä teholla niin lannoitteita kuin biokaasuakin. Biokampanja on herättänyt positiivista pöhinää ja tämä biohaasteemme on yksi näkyvä osa sitä työtä, jolla pyrimme motivoimaan kuluttajia osallistumaan tärkeään ympäristötyöhön, sanoo biokampanjan tuottaja Jenni Ruotsalo.