Säännöllinen lietetyhjennys säästää vaivaa ja rahaa | Pjhoy Siirry sisältöön

Säännöllinen lietetyhjennys säästää vaivaa ja rahaa

Roskalehden artikkeli kesäkuu 2021

Lietekaivon tyhjennyksille kannattaa sopia säännöllinen rytmi, sillä silloin palvelun hinta on edullisin ja säästyy tilaamisen muistamiselta ja vaivalta. Säännöllisellä tyhjennyksellä varmistetaan myös jätevesijärjestelmän toimiminen, eikä kiireellisistä tyhjennyksistä tarvitse maksaa ekstraa. Säännöllisyys auttaa myös ajojen suunnittelua ja ennakointia.

Ylöjärven Kyrönlahdessa asuva Niina Saari tilasi säännöllisen tyhjennyksen heti, kun lietetyhjennykset siirtyivät Pirkanmaan Jätehuollon hoidettavaksi. Lieteauto käy tyhjentämässä viiden kuution umpisäiliön kolmen kuukauden välein. 

– Palvelu pelaa hienosti. Auto tulee kuin Manulle illallinen ja tekstiviesti perässä: ”Kaivonne on tyhjennetty.” Minun ei tarvitse huolehtia tyhjennyksistä ollenkaan. 

Niina Saari suosittelee palvelua myös muille lieteasiakkaille.

– Kaikki eivät taida tietää säännöllisen tyhjennysrytmin etuja. Facebook-sivustolla on harmiteltu miten kallis päivystystyhjennys on, kun täyteen päässyt kaivo on tultava tyhjentämään heti. Mutta näiltä yllätyksiltä voi helposti välttyä, kun valitsee säännöllisen tyhjennyksen. Se on huoleton ratkaisu, joka säästää vaivan lisäksi myös rahaa.

– Monia täälläkin jännitti nousevatko hinnat, kun toimija vaihtui. Huoli oli turha, sillä hinnat ovat maltilliset, meillä palvelun hinta taisi laskea muutaman euron aiemmasta.

Saari kannustaa ottamaan yhteyttä Pirkanmaan Jätehuoltoon ja kysymään palveluista.

– Tarjolla on monenlaisia variaatioita asiakkaan tarpeen mukaan ja asiakaspalvelu auttaa sopivan tyhjennysvälin valitsemisessa. Itse ainakin olen aina saanut ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Kaikki kuskitkin ovat tosi mukavia eli kyllä tämä homma toimii juuri niin kuin sen pitääkin.

Tilaa lietetyhjennys

Kuinka usein lietteet tulee tyhjentää? Sakokaivojen ja pienpuhdistamojen lietteet on tyhjennettävä vähintään kerran vuodessa, umpikaivot tarpeen mukaan.  Pelkkiä harmaavesilietteitä sisältävät säiliöt tulee tyhjentää vähintään kolmen vuoden välein.

Tärkeä vinkki! Merkitse kaivo ja huolehdi esteettömästä pääsystä kaivolle.

Tiesitkö! Vuonna 2020 lietekaivotyhjennyksiä tehtiin 19 600 kpl ja jätevedenpuhdistamoille toimitettiin käsiteltäväksi lietteitä yli 81 000 kuutiota.