Ympäristökouluttaja Erkki Piippo palkittiin vastuullisen jätehuollon hyväksi tehdystä työstä | Pjhoy Siirry sisältöön

Ympäristökouluttaja Erkki Piippo palkittiin vastuullisen jätehuollon hyväksi tehdystä työstä

Suomen Kiertovoima ry KIVO on jakanut valtakunnalliset tunnustukset jätehuollon ja kiertotalouden sitkeille uurastajille. Pirkanmaan Jätehuollon ympäristökouluttaja Erkki Piippo palkittiin Vastuullisen jätehuollon veturi -tunnustuksella. 

Piippo on toiminut neuvojana ja ympäristökouluttajana vuodesta 1994 lähtien. Hän on motivoinut tuhansia ja tuhansia asukkaita, niin koululaisia, eläkeläisiä kuin akateemikkojakin innokkaiksi lajittelijoiksi. Hän on aina aktiivisesti yhdistänyt ympäristökasvatuksen ja kulttuurin. Piipon toteuttamana jäteneuvonta on tarvittaessa taipunut teatteriksi, elokuviksi tai sarjakuviksi. 

Erkki Piippo on itsekin sarjakuvataiteilija. Hän piirtää Seka & Bio -sarjakuvaa. Sarjakuvaa on julkaistu monissa Pirkanmaan Jätehuollon julkaisuissa, kuten juuri jaetussa Roskakalenterissa, ja viime vuosina myös sosiaalisessa mediassa.

– Saataisiinko meille se legendaarinen Erkki? Näin ryhmät välillä tilaavat luentoja. Erkin ympäristöalan asiantuntemus on omaa luokkaansa. Kysy Erkiltä mitä vain, jos hän ei tiedä, selvittää pian, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon viestintäpäällikkö Suvi Suomalainen.

Vuoden vääntäjä 2021 kunniamaininnan sai Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Immo Sundholm. Supervääntäjä -titteli oli jaossa vasta toista kertaa yhdistyksen historiassa. Kunniamaininnan saivat Suomen Kiertovoima ry:n asiantuntija Timo Hämäläinen, Suomen Kuntaliitto ry:n erityisasiatuntija Tuulia Innala ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän lakimies Johanna Routio. 

Tunnustukset myönsi KIVOn hallitus ja ne jaettiin Kiertovoimapäivillä 9.12.2021 Helsingissä.