Tammelantorin Ympäristötori kokoaa pirkanmaalaiset ympäristötoimijat yhteen livemusiikin säestämänä | Pjhoy Siirry sisältöön

Tammelantorin Ympäristötori kokoaa pirkanmaalaiset ympäristötoimijat yhteen livemusiikin säestämänä

Ympäristötori järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen Tammelantorilla maanantaina 6.6.2022 klo 16–19.

Nainen pyöräilee Pispalan harjulla.

Toivottu Tammelantorin Ympäristötori tuo perinteisesti kesäkuun ensimmäisenä maanantaina yhteen yli 30 pirkanmaalaista toimijaa, joiden punaisena lankana on kestävän elämäntavan ja kehityksen edistäminen. Kesäistä toritunnelmaa säestävät livemusiikin voimin Miljoonasateen keulakuvana tunnettu Heikki Salo, tamperelainen rap-yhtye Mansesteri, MARA Balls -yhtyeen solisti MARA sekä laulaja-lauluntekijä Helmi Valkee

Ympäristötorilla järjestetään myös suosittu Ekokumppanien Tavaranvaihtotori, jossa tarpeettomat tavarat etsivät uutta käyttäjää täysin maksutta. 

– Tavaranvaihtopöydille voi tuoda itselle tarpeettomia, mutta täysin käyttökelpoisia, puhtaita ja kaikin puolin hyvässä kunnossa olevia tavaroita. Pöydiltä voi tehdä löytöjä, vaikka tavaroita ei toisikaan mukanaan. Tarkoituksena on löytää tarpeettomille tavaroille uusi koti, ympäristöneuvoja Tiina Kuusipalo Ekokumppanit Oy:sta korostaa.

Pirkanmaan Jätehuollon kuormurikaksikko Repe & Romu sekä uusi kuormurikaveri Riepu keräävät toritapahtuman ajan kodin vaarallisia jätteitä, sähkö- ja metalliromua sekä käyttökelvotonta, mutta kuivaa, puhdasta ja hajutonta poistotekstiiliä. Tapahtumassa jaetaan myös Pirkanmaan Jätehuollon vihermultaa kävijöiden omiin astioihin.

Korjauskuja tuo paikallisen osaamisen esiin

Uutuutena torilla nähdään pirkanmaalaisten korjausyrittäjien Korjauskuja, jossa yrittäjät tuovat esiin osaamistaan, esittelevät palveluitaan, toteuttavat työpajoja sekä tekevät pieniä työnäytöksiä ja korjauksia. Luvassa on ainakin farkkujen, kenkien, huonekalujen ja pyörien korjauspalveluiden esittelyä.

– Korjaaminen ja korjauttaminen ovat kiertotalouden tärkeitä osia. Pikkuvikaista tavaraa tai vaatetta ei pitäisi korvata heti uudella tuotteella. Tavaroista on tärkeää huolehtia ja niitä voi korjauttaa paikallisilla osaajilla, jos oma osaaminen tai välineet eivät riitä korjaamiseen, Kuusipalo kertoo.

Tammelantorin Ympäristötori maanantaina 6.6.2022 klo 16–19. Koko perheen tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää Ekokumppanit Oy yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n kanssa.

Lisätietoja: Tiina Kuusipalo, Ekokumppanit Oy, p. 040 806 2619, tiina.kuusipalo@tampere.fi

Teksti: Sanni Kouhi

Liitteen kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere Oy