Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15
 

Muovipakkausten keräys

Vuoden 2019 alusta Pirkanmaan Jätehuolto kerää muovipakkauksia kiinteistökohtaisesti Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Tampereen ja Ylöjärven taajama-alueilla. Muovipakkauksia kerätään myös osassa Suomen Pakkauskierrätys Ringin ekopisteissä.

Muovipakkaukset kerätään isoista, ajoneuvonosturin avulla tyhjennettävistä jätesäiliöistä. Kiinteistö voi liittyä keräykseen omalla syväsäiliöllä tai Pirkanmaan Jätehuollolta vuokrattavalla säiliöllä. Keskittymällä taajamiin ja isoihin keräysvälineisiin varmistetaan muovinkeräyksen ympäristöhyödyt.

Muovipakkausten keräyksen hinta

Minne kerätyt muovipakkaukset päätyvät

Muovipakkaukset kuljetetaan käsiteltäväksi Riihimäelle Fortumin muovijalostamoon.

Suomen Uusiomuovi Oy: Minne menee käytetty muovipakkaus?

Muovipakkaukset kuuluvat tuottajavastuulle

Vuoden 2016 vaihteessa vastuu pakkausjätteiden keräyksestä siirtyi tuottajille ja niiden edustamalle Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle.

Rinki päivittää pisteiden sijainnin osoitteeseen: www.kierratys.info Pisteet löytyvät myös Ringin verkkosivuilta. Pirkanmaan alueella pisteitä on noin 50.

Lisätietoa muovinkeräyspisteistä:
Rinki Oy, asiakaspalvelu 0800 133 888  tai sähköposti: asiakaspalvelu(at)rinkiin.fi.

Likaantuneet muovit ja muut muovit

Likaantuneet muovit ja muut kodin muovit laitetaan sekajätteeseen, joka hyödynnetään energiana, Sekajäte ei enää päädy kaatopaikalle, vaan jätteestä tehdään lämpöä ja sähköä Tammervoiman hyötyvoimalassa, Tampereella.

Kuinka perusteellisesti muovipakkaukset pitää pestä?

Pakkausten tulee olla tyhjiä, puhtaita ja kuivia. Pakkauksissa ei saa olla ruokajäämiä tai muita ainejäämiä. Valuta pakkaukset myös kuiviksi. Hyvin likaisia tai vaikeasti puhdistettavia pakkauksia ei kannata pestä. Jos puhdistukseen tarvitaan lämmintä vettä tai pesuaineita, voi olla ympäristön kannalta parempi laittaa pakkaus sekajätteeseen. Nyrkkisääntönä voi pitää sellaista puhtautta, joka mahdollistaa pakkausjätteen pidempiaikaisen säilytyksen kotona. (Rinki 6/2018).

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English