Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45
 

Muovipakkausten keräys

Kodin puhtaita ja kuivia muovipakkauksia kerätään osassa Suomen Pakkauskierrätys Ringin ekopisteissä. Vuonna 2019 muovipakkausten keräys kiinteistöiltä laajenee Pirkkalan ja Tampereen lisäksi Kangasalan, Lempäälän, Nokian ja Ylöjärven taajama-alueille.

Maksulliseen keräykseen voi liittyä, jos kiinteistöllä on syväkeräys. Toinen vaihtoehto on vuokrattava muovipakkausten keräysastia. Vuokrattava keräysastia on ns. nostoperusteinen, jotta se voidaan tyhjentää samalla kalustolla kuin syväkeräysastiat. Tämän vuoksi pyörälliset, perinteiset jäteastiat eivät sovellu muovipakkausten keräykseen kiinteistöillä.

Muovipakkaukset kuljetetaan käsiteltäväksi Riihimäelle Fortumin muovijalostamoon. Kaikkea muovipakkausjätettä ei voida vielä kierrättää. Kierrätykseen kelpaamaton osa hyödynnetään energiana. Kaatopaikalle pakkausjätettä ei viedä enää lainkaan.

Suomen Uusiomuovi Oy: Minne menee käytetty muovipakkaus?

Muovipakkaukset kuuluvat tuottajavastuulle

Vuoden 2016 vaihteessa vastuu pakkausjätteiden keräyksestä siirtyi tuottajille ja niiden edustamalle Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle.

Rinki päivittää pisteiden sijainnin osoitteeseen: www.kierratys.info Pisteet löytyvät myös Ringin verkkosivuilta.

Lisätietoa muovinkeräyspisteistä:
Rinki Oy, asiakaspalvelu 0800 133 888  tai sähköposti: asiakaspalvelu(at)rinkiin.fi.

Likaantuneet muovit ja muut muovit

Likaantuneet muovit ja muut kodin muovit laitetaan sekajätteeseen, joka hyödynnetään energiana, Sekajäte ei enää päädy kaatopaikalle, vaan jätteestä tehdään lämpöä ja sähköä Tammervoiman hyötyvoimalassa, Tampereella.

Muovipakkausten puhtaus

Kuinka perusteellisesti muovipakkaukset pitää pestä?

Pakkausten tulee olla tyhjiä, puhtaita ja kuivia. Pakkauksissa ei saa olla ruokajäämiä tai muita ainejäämiä. Valuta pakkaukset myös kuiviksi. Hyvin likaisia tai vaikeasti puhdistettavia pakkauksia ei kannata pestä. Jos puhdistukseen tarvitaan lämmintä vettä tai pesuaineita, voi olla ympäristön kannalta parempi laittaa pakkaus sekajätteeseen. Nyrkkisääntönä voi pitää sellaista puhtautta, joka mahdollistaa pakkausjätteen pidempiaikaisen säilytyksen kotona. (Rinki 6/2018).

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English