Siirry sisältöön

BIG-biokaasun tankkausasema Nokialla on nyt auki ympäri vuorokauden

Pirkanmaan Jätehuollon BIG-biokaasun tankkausasema on avoinna kaasuautoilijoille ympäri vuorokauden. Tankkausasema sijaitsee Nokian Koukkujärvellä osoitteessa Testiradantie 10. Tähän asti tankkausasema on ollut testikäytössä ja avoinna rajoitetusti.

– BIG-biokaasua kannattaa käyttää, koska se on paikallista, uusiutuvaa ja vähäpäästöistä energiaa. Kaasun hinta on tällä hetkellä 1,69 euroa/kg, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Elina Tiira.

BIG-biokaasua tuotetaan viereisessä Biomylly-biolaitoksessa pirkanmaalaisten lajittelemista biojätteistä. Biokaasun käyttö vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 %.

– Yhdestä biojätepussista tuotetaan kaasua neljän kilometrin ajoon henkilöautolla ja ravinteita 400 gramman ruisleipään. Biojätteiden lajittelu, jos mikä onkin tärkeä ympäristöteko, jonka jokainen voi tehdä kotikeittiössään, kannustaa Tiira.

Myös osa jäteautoista kulkee kaasulla. Pirkanmaan Jätehuollon reiteillä on jo 26 kaasuautoa.

Verkkosivuilta www.big.fi saat ajakohtaista tietoa Nokian Koukkujärven BIG-tankkausasemasta. Voit myös tilata häiriötiedotteen puhelimeesi. Näin saat tiedon, jos tankkausasema suljetaan häiriön takia ja kun asema on taas auki.