Biokampanja | Pjhoy Siirry sisältöön

Biokampanja

Biokampanja 2019-2021

Biojätteen lajitteluun innostava biokampanja on päättynyt. Aktiivisena kampanja-aikana 1.9.2020-31.12.2021 kampanja tavoitti eri medioiden ja toimien myötä suuren joukon: 4 232 400 ihmistä. Tämä luku saavutettiin näkymällä monissa eri kanavissa sekä yhteistyöllä kumppaniemme kanssa. Kampanjan aikana tuotettiin kymmeniä eri materiaaleja, kisoja ja visoja, verkko- ja printtiuutisia sekä kannustettiin biojätteen lajittelun aloittamiseen tai tehostamiseen niin haastekampanjalla, katuvarsimainonnalla kuin tietoiskuillakin. Sydämellinen kiitos kaikille kampanjaamme osallistuneille. Työ biolajittelun eteen jatkuu!

Miksi lajittelisin?

Ajatteletko sinä, että biojätteen lajittelu on vaivalloista ja biopussukka haiskahtaa keittiössä sille itselleen? Tai ajatteletko, että eihän meillä tule biojätettä ollenkaan? Jos nyökkäsit kerran tai jopa kaksi, et ole ainoa.

Biokampanjan perimmäisenä tehtävänä on innostaa sinua lajittelemaan biojätteesi. Oma biojäteastia tai biokimppa tekee lajittelusta kätevää omakotiasujalle. Taloyhtiöissä biojäteastia löytyy jo pihasta.

Tarvitsemme jokaisen panosta

Sekajätteen joukossa on tutkimuksen mukaan vielä 38 % biojätettä. Biojätettä kerättiin kiertoon 41 kiloa/asukas. Vuotta aiemmin määrä oli 39 kiloa, joten suunta on oikea. Biolajittelu on loppujen lopuksi pieni vaiva mutta suuri ympäristöteko. Jotta biopussista saadaan kaikki tehot irti, jokaisen panosta tarvitaan.

Biokampanja muistuttaa Pirkanmaan Jätehuollon kaikissa kanavissa sekä erilaisin tempauksin, että kaikki alkaa läheltä. Kun sinä lajittelet biojätteesi kotona, saamme todellista lähienergiaa.

Seuraa biokampanjaa somessa: Facebook ja Instagram.

Ajankohtaista kampanjassa