Siirry sisältöön

Pirkanmaan Jätehuollon yhtiökokous 25.6.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n yhtiökokous 25.6. vahvisti tilinpäätöksen 31.12.2019 ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja toimitusjohtajalle. Yhtiön liikevaihto oli 41,2 miljoonaa euroa (42,2 milj. euroa 2018) ja tilikauden voitto 2,9 miljoonaa euroa (2,7 milj.euroa 2018). Yhtiökokous päätti jakaa osinkoa 17 omistajakunnalle, yhteensä 6 milj. euroa.

  • 17 omistajakunnan yhteistyö ja onnistuneet ratkaisut jätteenkäsittelyssä ja logistiikassa ovat näkyneet kuntalaisten jätemaksuissa. Maksumme ovat kunta-asiakkaillemme maan edullisimmat. Onnistumiset mahdollistavat myös sen, että voimme jakaa osinkoa omistajakunnillemme, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio.
  • Osinkoa ei kuitenkaan jaeta asukkaiden maksamista jätemaksuista vaan muiden palveluiden tuotosta. Asukkaiden jätemaksut on tuotettu ja tuotetaan jatkossakin omakustannusperiaatteella, sanoo Kallio.

Vuorekseen avattiin uuden ajan jäteasema

Tampereen Vuorekseen avattiin toukokuussa 2019 uuden ajan jäteasema, jossa voi asioida myös itsenäisesti. Itsepalveluasioinnissa käytetään verkkosovellusta jateasemat.fi  Asiakas  rekisteröityy sovelluksen käyttäjäksi, jolloin hän saa auki jäteaseman portin sekä maksaa maksulliset jätteet. Asemalla vieraili noin 11 000 asiakasta ensimmäisen seitsemän kuukauden aikana.

Kävijämäärät kaikilla jäteasemilla ovat vilkastuneet. Yhtiön 21 jäteasemalla palveltiin vuoden aikana 144 000 asiakasta (+ 15 %).

Biolaitoksen peruskivi muurattiin

Lokakuussa muurattiin Nokian Koukkujärvelle rakennettavan biolaitoksen peruskivi. Laitoksessa tullaan käsittelemään 17 kunnan biojätteet ja Nokian kaupungin puhdistamolietteet.  Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt laitokselle 4,5 miljoonaa euroa valtion energiakärkihanketukea.

  • Laitoksessa syntyvä biokaasu jalostetaan vähäpäästöiseksi liikennepolttoaineeksi, jota hyödynnetään myös jäteautoissa. Laitoksessa tuotetaan myös kierrätyslannoitteita ja maanparannusainetta. Biojätteen lajittelulla saadaankin jatkossa entistä suuremmat ympäristöhyödyt aikaan, kertoo toimitusjohtaja Harri Kallio.

Biolaitoksen koekäyttö alkaa loppuvuodesta 2020. Kun biojätteiden käsittely siirtyy Koukkujärvelle, suljetaan Tarastenjärven kompostointilaitos. 

Jätteistä hyödynnetään 99 %

Kaikkiaan Pirkanmaan Jätehuollon vastaanottamista yhdyskuntajätteistä hyödynnettiin materiaalina tai energiana 99 %. 

Pirkanmaan Jätehuollolla on 17 omistajakuntaa ja yhtiön toimialueella asuu 447 000 asukasta. Yhtiön palveluksessa oli 86 henkilöä vuonna 2019. Vuosikertomus ja tilinpäätös löytyvät tästä linkistä.

Kaikilla osakaskunnilla on mahdollisuus lähettää yhtiökokoukseen edustajat. Päätösvalta yhtiökokouksessa jakautuu äänimääräosuuksien mukaisesti. 

Yhtiön hallitus

Yhtiön hallituksen jäseniksi seuraavalle kaudelle valittiin Oskari Auvinen (Kangasala), Heidi Rämö (Lempäälä), Jari Haapaniemi (Nokia), Juha Kuusisto (Orivesi), Olli Niemi (Pirkkala) ja Henri Backman,  Antti Ivanoff sekä Aila Dündar-Järvinen (Tampere).

Lisätietoja:

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Toimitusjohtaja Harri Kallio, puh. 040 842 2600
Liiketoiminta- ja talousjohtaja Jarkko Nissinen, puh. 040 704 0089