Siirry sisältöön

Kevät toi painorajoitukset maanteille

Kelirikkoaikaan teiden huono kunto voi viivästyttää tai jopa estää jätteen ja lietteen keräyksen, jos tyhjennys edellyttää ajoa painorajoitetulle yksityistielle. Vastuu tien kunnosta on tienpitäjällä. Jäte- ja lieteauto voi painaa yli 20 tonnia ja tien ajokelpoisuuden arvioi viime kädessä kuljettaja. 

Jäteastian voi myös siirtää väliaikaiseen paikkaan tyhjennyksen mahdollistamiseksi. Ilmoita uusi paikka sähköpostitse asiakaspalvelu@pjhoy.fi

Poikkeuslupa jätteiden ja lietteen noudolle

Varmista ennen tyhjennystilausta tien mahdollinen painorajoitus ja huolehdi luvan hankkimisesta etukäteen hukkanoutojen välttämiseksi.

  1. Tien kantavuus voidaan osoittaa liikennemerkein. Jäte- tai lieteauto voi ajaa painorajoitetulla tiellä, jos painorajoituksen ylittäminen on sallittu liikennemerkin lisäkilvellä. Kirjallista poikkeuslupaa ei silloin tarvita.
  2. Ajaminen voidaan sallia poikkeusluvalla, joka myönnetään lomakkeella. Poikkeusluvan myöntää tiekunta tai muu tiestä ja tien kunnosta vastuussa oleva taho.
  • Lähetä täytetty lomake käsittelyn nopeuttamiseksi ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu(at)pjhoy.fi
  • Voit lähettää lomakkeen myös kirjeenä osoitteeseen: Pirkanmaan Jätehuolto Oy, Kelloportinkatu 1, 33100 Tampere. Huomioithan, että kirjepostin käsittelyssä on tällä hetkellä viiveitä.