Siirry sisältöön

Kevät toi painorajoitukset maanteille

Kelirikkoaikaan teiden huono kunto voi viivästyttää tai jopa estää jätteen ja lietteen keräyksen, jos tyhjennys edellyttää ajoa painorajoitetulle yksityistielle. Vastuu tien kunnosta on tienpitäjällä. Jäte- ja lieteauto voi painaa yli 20 tonnia ja tien ajokelpoisuuden arvioi viime kädessä kuljettaja. 

Ennakoi ja ajoita lietetyhjennys kelirikkoajan ulkopuolelle mahdollisuuksien mukaan.

Jäteastian voi myös siirtää väliaikaiseen paikkaan tyhjennyksen mahdollistamiseksi. Ilmoita uusi paikka sähköpostitse asiakaspalvelu@pjhoy.fi tai puhelimitse 03 240 5110.

Yksityisteiden kunnossapidosta sovitaan tiehoitokunnan kanssa. Lisätietoa saa sivustolta tienhoito.fi

Poikkeuslupa jätteiden ja lietteen noudolle

Varmista ennen tyhjennystilausta tien mahdollinen painorajoitus ja huolehdi luvan (poikkeuslupa/ajolupa) hankkimisesta etukäteen hukkakäyntien välttämiseksi. Varmista myös, että pihatie kestää raskaan ajoneuvon.

  1. Tien kantavuus voidaan osoittaa liikennemerkein. Jäte- tai lieteauto voi ajaa painorajoitetulla tiellä, jos painorajoituksen ylittäminen on sallittu liikennemerkin lisäkilvellä. Kirjallista poikkeuslupaa ei silloin tarvita.
  2. Poikkeusluvan myöntää tiekunta tai muu tiestä ja tien kunnosta vastuussa oleva taho. Luvan voi ilmoittaa verkkolomakkeella – vaikka mobiililaitteella. Tulostettavan lomakkeen (pdf) voi lähettää sähköpostilla tai postitse.
  • Lähetä täytetty lomake käsittelyn nopeuttamiseksi ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu(at)pjhoy.fi
  • Voit lähettää lomakkeen myös kirjeenä osoitteeseen: Pirkanmaan Jätehuolto Oy, Kelloportinkatu 1, 33100 Tampere.