Syksyn pihajätteet peräkärryyn ja jätekeskukseen | Pjhoy Siirry sisältöön

Syksyn pihajätteet peräkärryyn ja jätekeskukseen

Puutarha kutsuu pian tarttumaan syystöihin. Jos risuja, haravoituja lehtiä ja pilaantuneita omenia ei pysty käsittelemään omalla tontilla, kannattaa ne koota peräkärryyn ja suunnistaa jätekeskuksiin, Nokian Koukkujärvelle tai Tampereen Tarastenjärvelle. Myös moni kunta on järjestänyt asukkailleen vastaanottopaikan risuille.

– Peräkärrykuorma, korkeintaan 2 kuutiota, risuja tai muita puutarhajätteitä otetaan Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskuksissa maksutta vastaan. Risut, haravoidut lehdet ja omenat tulee pitää erillään toisistaan, koska niillä on omat purkupaikkansa ja jatkokäsittelynsä, kertoo ympäristökouluttaja Erkki Piippo Pirkanmaan Jätehuollosta.

Peräkärryyn voi lapioida paluumatkalle Koukkujärven vihermultaa, jota myydään molemmissa jätekeskuksissa. Se sopii kasvualustaksi nurmikolle, kasveille ja puille sekä yleisesti viherrakentamiseen. Peräkärryllinen multaa maksaa 17 euroa. Suuremmat myydään ainoastaan Koukkujärveltä.

Muumio-omenia ei suositella laitettavaksi omaan kompostiin, mutta niitä voi laittaa pieninä erinä bio- ja sekajätteen joukkoon, tai viedä jätekeskuksiin. Omenat kannattaa laittaa jäteastiaan vähän kerrallaan, jottei astia tule liian painavaksi siirtää ja tyhjentää. Jäteastia saa painaa korkeintaan 60 kiloa.

Lisätiedot
ympäristökouluttaja Erkki Piippo, puh. 050 562 033