Siirry sisältöön

Asiat toimivat hyvän yhteistyön avulla

Kiinteistöyhdyshenkilönä työskentelevä Oskari osaa neuvoa asiakasta, koska hän tietää kokemuksesta miten jäteastiat tyhjennetään sujuvasti

– Kipinä ajamiseen lähti liikkeelle pienistä autoista, kun olin armeijassa ja ajoin sotilaspoliisikuljettajana. Valmistuin ammattikoulusta logistiikan tutkinnosta ja sitten ajoinkin jo maansiirtoautoa. Muutaman vuoden kuluttua aloitin jätehuollon hommissa. Jäteauton ajaminen oli kiinnostanut jo jonkin aikaa.

Oskari Mikkolainen kertoo, että jätteenkuljettajan työ tuntui heti omalta. Sai tehdä työtä, jossa ympäristöä pidetään puhtaana.

– Minulle sopi hyvin, että työ oli itsenäistä. Ajelin suomalaisen talven keskellä ympäri Pohjois-Pirkanmaata. Ne maisemat ja rauha olivat tavallaan aika hieno kokemus.

Talvessa on myös omat hankaluutensa.

– Lumiset ja jäiset kelit todellakin haastoivat. Tässä pystyn edelleen hyvin samaistumaan tonneja painavan auton kuljettajan tilanteeseen. Kesällä ajaminen oli helpompaa, mutta jätettä kertyi jätepisteisiin paljon enemmän.

Oskari on kokenut, että ihmiset arvostavat jätteenkuljettajan työtä ja toimivaa jätehuoltoa.

– Aika harvoin sain palautetta suoraan asiakkailta, mutta ainakin kerran sain kiitosta omasta työstäni ja kyllä siitä tuli tosi hyvä mieli.

Arjen jätehuolto kuntoon

Tällä hetkellä Oskari neuvoo ja auttaa asiakkaita jätepisteiden suunnittelussa ja jätehuollon sujumisessa ihan käytännön tasolla.

– On tosi hienoa, että jätehuollosta, lajittelusta ja kierrättämisestä ollaan kiinostuneita ja niiden käytännön toteutukseen kysytään neuvoja. Asiakkaani voi olla kesämökin asukas, taloyhtiön isännöitsijä tai yrityksen työntekijä. Yhdessä mietimme esimerkiksi millainen jätekatos olisi toimiva sekä asukkaalle että isolle jäteautolle. Tai minkä tien varteen kesämökin jäteastiat kannattaisi sijoittaa. Konsultoin myös arkkitehtejä uusien jätepisteiden suunnittelussa.

Haasteita ratkotaan puhelimessa, mutta tarpeen mukaan Oskari lähtee myös paikanpäälle.

– Olen nyt tehnyt vajaan vuoden tätä työtä. Ymmärrys jätehuollon ketjusta on laajentunut. Monen asian tapahtumaketju alkaa siitä, kun meiltä tilataan jäteastian tyhjennys. Siinä tarvitaan monenlaista tietoa ja ohjeita. Jokainen palvelupyyntö on erilainen, vaikka toki niissä on myös samankaltaisia asioita.

Laajempi ymmärrys ympäristöalasta kiinnostaa Oskaria. Tiedonjanoa on, ja opiskelu työn ohessa voisi olla siihen vastaus.

– Minua motivoi vastuullinen työ ympäristön puhtauden hyväksi. Ja uskon, että asiat toimivat hyvän yhteistyön avulla. Tekninen tietämys on tärkeää, mutta myös taito ymmärtää ihmisiä. Jätteenkuljettajana tein asiakaspalvelua ja sitä teen ensisijaisesti tässä uudessakin työssä.

Parasta töissä just nyt

Meillä toimitaan vastuullisesti, pyritään hyvään laatuun ja tehdään työtä huolellisesti.

Ihmiset, joiden kanssa yhteistyö on asiallista ja ystävällistä.

Kiva toimisto hyvällä ja hienolla paikalla. Töihin pääsen kätevästi bussilla ja pyörällä.