Siirry sisältöön

Opin uutta ja pääsin kehittämään mukavassa tiimissä

Opiskelija Antton Oksanen tuli meille kesätyöntekijäksi eli kesikseksi kunta- ja kiinteistöpalvelujen tiimiin. 

Kesän aikana hän on neuvonut asiakkaita jätetilojen suunnittelussa ja mitoituksessa. Kun lajittelu lisääntyy taloyhtiöissä, voi tulla haasteita saada kaikki jäteastiat mahtumaan niille tarkoitettuun tilaan.

– Kerran viikossa olen kiertänyt katsomassa ahtaiksi käyneitä jätetiloja. Jäteastiat pitää saada sellaiseen järjestykseen, että jäteauton kuljettaja voi ne sujuvasti tyhjentää. Kesän aikana kehitin näiden asiakaskäyntien raportointiin uuden mallin.

– Olen viihtynyt tiimissä hyvin ja saanut sopivasti vastuuta. Huomasin, että kun kerron palavereissa rohkeasti omia ajatuksiani ja huomioitani, vaikutan asioihin ja olen mukana kehittämässä työtä. Siitä tulee hyvä mieli. Tykkään jatkuvan parantamisen ajatuksesta.

Jännittävintä Anttonin kesässä on ollut asiakaspalvelu puhelimessa. Siitä hänellä ei ollut aikaisempaa työkokemusta.

– Puhelimessa kysymys tulee aina yllättäen. On niin vähän aikaa miettiä ja selvittää asiaa. Ja voi vähän harmittaa, jos ei osaa vastata asiakkaan kysymykseen. Kyllä ne puhelut kai ovat menneet kuitenkin ihan hyvin. Sähköposti on silti luontevampi minulle, hän pohtii.

Oman tiimin lisäksi tukea uuden oppimiseen on saanut toisilta kesätyöntekijöiltä. 

– Kesisporukka on tosi kiva. Ensimmäinen työviikko oli meidän yhteistä perehdytystä. Samassa tiimissä minun kanssani on Hanna, jonka kanssa on helppo jutella ja hauska tehdä yhteistyötä. Olen saanut häneltä hyviä neuvoja puhelintyöhön.

– Apua voi kysyä oikeastaan kaikilta työkavereilta. Laittaa chattia tai soittaa.

Huomaan jäteautot ja jäteastiat uudella tavalla

Antton opiskelee neljättä vuotta ympäristötekniikkaa Tampereen yliopistossa. Kesätyö toi teoriaosaamisen tueksi käytännön kokemusta.

– Opiskelen materiaalivirtojen hallintaa, ja juuri sitä jätehuoltokin on. Nyt kuitenkin huomaan jäteautot ja jäteastiat ihan uudella tavalla, koska tiedän kuinka paljon yksityiskohtia lähes huomaamattomasti toimivan palvelun takana on.

Kesä jätehuollossa innosti Anttonin tekemään myös kandidaatintutkielmansa yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuollon kanssa. 

– Tutkin miten uudet jätehuoltomääräykset vaikuttavat biojätteen keräyksen järjestämiseen. Tavoitteeni on luoda malleja, miten laajentuvan keräyksen järjestäminen sujuisi asiakaspalvelussa, logistiikassa sekä viestinnässä sujuvasti.