Siirry sisältöön

Pelastan maailman joka päivä

Paula tekee viestintäasiantuntijana sitä, mitä on aina halunnut tehdä – työtä ympäristön hyväksi.

Viestintäasiantuntijaamme Paula Pokkista alkaa naurattaa, kun häneltä kysyy millainen on hänen tyypillinen työpäivänsä viestintäyksikössä. 

– Se olisi aika pitkä ja sekalainen lista asioita. Teen ja suunnittelen viestintää niin monien ihmisten ja ryhmien kanssa. Jätehuolto koskee jollain tavalla ihan kaikkia, ja kaikki tarvitsevat sitä. Saman päivän aikana voin viestiä jätteiden lajittelusta omakotitalon asukkaalle, isännöitsijälle ja opettajalle. Tärkeää on myös meidän  työyhteisömme sisäinen viestintä.

Paula kokee, että voi tehdä Pirkanmaan Jätehuollossa itselleen merkityksellistä työtä ympäristön hyväksi.

– Tällä työyhteisöllä on arvot, joiden takana voin aidosti seistä. Itse työ on usein käytännönläheistä, mistä pidän. Meillä on jätettä, jolle pitää tehdä jotakin, mutta aina ympäristöä suojellen. Ajattelen, että me kerromme lajittelusta ja kierrätyksestä arjen tasolla, ihmiseltä ihmiselle. Kuitenkaan isompaa kuvaa unohtamatta. Viime vuosina paljon muuttuneella jätehuoltoalalla tehdään paljon myös tutkimus- ja kehitystyötä, joten kiinnostavia uusia asioita riittää.

Jäteasemalta puhelinvaihteeseen – mahdollisuuksiin kannatti tarttua

Paula on opiskellut ympäristöpolitiikkaa ja valmistunut maisteriksi Tampereen yliopistosta. 

– Kun aikoinani aloitin yliopistossa, halusin oppia miten maailma pelastetaan. Opin, että ympäristöongelma on sosiaalinen konstruktio eikä yksiselitteisiä ratkaisuja useinkaan ole.

Työt Pirkanmaan Jätehuollossa hän aloitti viestintäyksikön harjoittelijana.

– Tein lehti-ilmoituksia, olin mukana järjestämässä tapahtumia ja päivitin verkkosivuja. Näitä samoja tehtäviä on työssäni edelleenkin.

Harjoittelujakson aikana avautui kuitenkin mahdollisuus aivan erilaiseen työhön. Paula siirtyi Pirkkalaan jäteasemanhoitajan sijaiseksi.

– En ollut koskaan edes käynyt jäteasemalla ja työ siellä olikin hyvin avartava kokemus. Opin, että melkein mistä vain voi tulla jätettä. Myös sellaisesta esineestä, joka olisi vielä ehjä ja käyttökelpoinen. Se pisti usein miettimään.

Jäteasemanhoitajan pestin jälkeen Paula teki työtä puhelinvaihteessa sekä projektityötä Tammervoiman hyötyvoimalan ja Vuoreksen putkijärjestelmän rakennushankkeissa ja viestinnässä. On helppo uskoa, kun hän sanoo vahvuudekseen taidon luovia ja soveltaa, keksiä ratkaisuja yllättävissäkin tilanteissa.

– Lopulta tulin takaisin tänne, mistä aloitin. Kaikista töistä olen saanut äärettömän hyvää kokemusta ja niihin mahdollisuuksiin kannatti tarttua, mutta kuitenkin tämä viestintäyksikkö tuntuu eniten omalta paikalta. 

Parasta töissä just nyt

Kiinnostavia ja tärkeitä asioita riittää, ja sitä maailman pelastamista.

Meillä on hyvä työyhteisö – moni asia on ihmisistä kiinni.

Opin työssä uutta.