Siirry sisältöön

Tykkään siitä mitä teen

Tilastot, neuvonta ja työhyvinvointi ovat Riitan työssä tärkeitä

Käsittelyinsinöörimme Riitta Lehtonen tekee Pirkanmaan Jätehuollon jätetilastot. Hän lähettää vuosittain viranomaisille ja kunnille tietoa siitä, kuinka monta tonnia erilaisia jätteitä Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskuksiin on tuotu, varastoitu ja lähetetty eteenpäin.

– Tykkkään siitä mitä teen. Vien ohjelmaan tietoja, joista tilasto lopulta muodostuu. 

Riitta neuvoo myös asiakkaita jätteiden lajittelussa ja käsittelyssä.

– Asukkaat kysyvät usein, minne rakennusjätettä voi viedä ja kuinka sitä kannattaa lajitella. Yrityksillä taas voi ongelmana tuotatoprosessissa syntyvät jätteet. Pilaantuneiden maiden käsittelyä selvitetään myös. Joskus on kysytty, että mitä voisi tehdä puretun jalkapallokentän tekonurmelle. Näitä ratkomme yhdessä meidän käsittelypäällikkömme kanssa.

Hoitajan työstä uudelle alalle

Riitta tuli Tarastenjärven jätekeskukseen kesätöihin 1990-luvun lopulla. Takana oli jo  prosessi-insinöörin opintoja ja edessä alanvaihto. Riitan ammatti oli silloin erikoissairaanhoitaja ja hänellä oli pitkä kokemus työstä vastasyntyneiden teho-osastolla. Nyt ympäristöasiat kiinnostivat.

– Silloin kaatopaikka oli vielä toiminnassa. Kun nykyään jätteestä hyödynnetään materiaalina tai energiana 99 prosenttia, silloin lajiteltiin ainoastaan metallit.

Kierrätys ja jätteiden käsittely kehittyvät edelleen, koska ympäristöä halutaan suojella aina vain paremmin. 

– Uuden opettelu on aina ollut osa työtäni. Laki muuttuu ja määräykset muuttuvat. Haluaisin oppia lisää kemiasta, koska työssäni on tärkeää selvittää ja tietää, mitä aineita erilaiset jätteet sisältävät.

Riitta toimii myös turvallisuuspäällikönä ja tekee työpaikalle turvallisuusohjeita. Työsuojelu sekä työhyvinvointi kiinnostavat.

– Työtä teen toimistossa, mutta vapaa-ajalla liikun. Isona minusta tulee varmaankin kestävyysurheilija. Tavoitteenani on, että jaksan 70-vuotiaanakin juosta pitkiä matkoja.

Parasta töissä just nyt

Innostavat ja mukavat työkaverit.
Joustava työaika helpottaa arkea.
Huippuhyvä työterveyshuolto.