Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 klo ma-pe 9-15

Jätteet putkeen - siistiä!

Pirkan Putkikeräys Oy rakennuttaa putkijärjestelmän Tampereen ja Lempäälän rajalle Vuorekseen. Järjestelmän ensimmäinen osa valmistui Vuoreksen asuntomessuille kesällä 2012. Putkistoa on valmiina noin kuusi kilometriä ja se kattaa koko Vuoreksen lukuun ottamatta Mäyränmäkeä 2019-2025 mennessä.

Putkijärjestelmä poistaa kiinteistöiltä jäteautot meluineen ja pakokaasuineen, eikä pihoilla tarvita jätekatoksia. Järjestelmä on hygieeninen ja turvallinen käyttäjille sekä työntekijöille. Järjestelmä vähentää myös energiantarvetta sekä ympäristövaikutuksia perinteiseen jätteenkuljetukseen verrattuna.

Putkikeräysjärjestelmän laitetoimittaja on MariMatic Oy. Koonta-aseman on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy ja sen on rakentanut Karhen Rakennus Oy.

Näin se toimii

 

Klikkaa kuvaa isommaksi

 

Putkijärjestelmällä kerätään päivittäin syntyvät jätteet, jotka lajitellaan neljäksi jätelajiksi: biojäte, paperi, kartonki ja sekajäte.

 

1. Jätepussit viedään keräyspaikkaan, jossa kullekin jätelajille on oma syöttöputkensa. Osalle kiinteistöjä paperin ja kartongin syöttöputket sijaitsevat yhteiskeräyspaikassa.

2. Syöttöputkessa jäte putoaa noin 300 litran varastotilaan. Täytyttyään varastotila tyhjenee automaattisesti putkijärjestelmän ohjelman mukaisesti.

3. Tyhjennyksen alkaessa formaattori muotoilee ja siirtää jätteen putkeen.

4. Jätelajit tyhjennetään vuorotellen syöttöputkista alipaineen ja ilmavirran avulla putkistoa pitkin koonta-asemalle.

5. Koonta-asema sijaitsee Virolaisen messualuetta vastapäätä Vuoreksen puistokadun laidalla.

6. Jäte putoaa puristimeen, joka puristaa ja siirtää kunkin jätelajin omaan konttiinsa. Ilma jatkaa suodattimeen, jossa siitä poistetaan epäpuhtaudet.

7. Autot noutavat kontit kuljetettaviksi asianmukaiseen käsittelyyn. Valmiiksi rakennetussa Vuoreksessa tuotetaan sekajätettä noin kontillinen päivässä.

 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English