Siirry sisältöön

Ilmoituskanava

Pirkanmaan Jätehuollon ilmoituskanava

Meillä on vastuullisena toimijana käytössä ilmoituskanava, joka on luotettava tapa kertoa, jos epäilet rikosta, rikkomusta tai väärinkäytöstä. Ilmoituskanavalla haluamme varmistaa, että ilmoittaja, joka työnsä yhteydessä havaitsee tai epäilee yleisen edun vastaista toimintaa, voi ilmoittaa asiasta turvallisesti.

Ilmoituskanavaa ei ole tarkoitettu asiakaspalautteen antamiseen tai oman jätehuollon asioiden hoitamiseen. Voit hoitaa oman jätehuollon asioita ja antaa palautetta toiminnastamme sähköisen asioinnin kautta.

Ilmoituskanava on tarkoitettu ilmoituksiin, joissa ilmoitettava asia 

  • kuuluu ilmoittajansuojelulain soveltamisalaan (mm. julkiset hankinnat, ympäristönsuojelu, yksityisyyden ja henkilötietojen suoja, verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuus, valtion tuet ja kilpailusääntely)
  • ja kyse on teosta tai laiminlyönnistä, joka täyttää rikoksen tunnusmerkistön ja josta voi seurata vankeusrangaistus, sakko tai rangaistusluonteinen hallinnollinen seuraamus.

Ilmoittajan suojelulle on kolme yleistä edellytystä:

  • Ilmoittajalla on ilmoittamishetkellä perusteltu syy uskoa, että rikkomista koskeva tieto pitää paikkansa.
  • Rikkomista koskeva tieto kuuluu ilmoittajansuojelulain soveltamisalaan.
  • Ilmoittaja ilmoittaa työnsä yhteydessä havaitusta väärinkäytöksestä.

Voit tehdä Pirkanmaan Jätehuollon ilmoituskanavaan ilmoituksen täysin anonyymisti. Käsittelemme jokaisen ilmoituksen luottamuksellisesti. Ilmoituskanavaa koskevan tietosuojaselosteen löydät täältä.

Tee ilmoitus Pirkanmaan Jätehuollon ilmoituskanavaan

Ilmoituksen tekeminen oikeuskanslerin keskitettyyn ilmoituskanavaan

Ilmoituksen voi tehdä oikeuskanslerinviraston keskitettyyn ulkoiseen ilmoituskanavaan, jos ilmoittajalla on perusteltu syy uskoa, että Pirkanmaan Jätehuolto ei puutu tehokkaasti asiaan tai että hän joutuu vastatoimien kohteeksi.