Siirry sisältöön
Jotta voimme tyhjentää jäteastiasi, muista aurata piha ja ajotiet sekä puhdistaa lumet jäteastioiden päältä. Lue lisää

Hurmaavan surmaava kulutus 2024 -tapahtumassa aiheena kestävät ruokavalinnat

Hurmaavan surmaava 2024 -tapahtuman mainos, jossa on puhujien kuvat. Tiedot kerrotaan tekstissä.

Tänä vuonna Hurmaavan surmaavan kulutus -keskusteluillassa hypätään herkulliselle matkalle kestävien ruokavalintojen maailmaan Sampolan Juhlasalissa perjantaina 22.11.2024 klo 18–20.

Järjestämme perinteisen Euroopan jätteen vähentämisen viikon keskusteluillan yhteistyössä Ekokumppanien ja Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

Ruokavalintojen maailma on murroksessa, mutta teeman ympäriltä löytyy myös paljon iloa ja inspiraatiota. Hurmaavan surmaava kulutus -keskusteluillassa kuullaan asiantuntijoiden vinkit siihen, miten arjen ruokailua voi muuttaa kestävämmäksi aina ruokakaupassa tehtävistä valinnoista ruokahävikin vähentämiseen saakka.

Ekokumppanien markkinointipäällikkö Sanni Kouhin mukaan kestävän ruuan ympärillä käydään tällä hetkellä paljon keskustelua, jossa muutoksen tuomat positiiviset seikat jäävät usein taka-alalle.

– Keskusteluillassa inspiroidutaan kestävistä ruokavalinnoista ilon kautta. Haluamme tarjota kuulijoillemme konkreettisia vinkkejä, jotka perustuvat siihen, mitä kaikkea hyvää kestävät ruokavalinnat voivat tarjota jokaisen arkeen.

Illan ohjelmassa ruokitaan iloa ahdistuksen sijaan

Illan aikana kuullaan kolme puheenvuoroa ja paneelikeskustelu, johon yleisö voi halutessaan osallistua kysymysten muodossa. Illan juontaa toimittaja ja ruokavaikuttaja Janica Brander, joka on pitänyt suosittua Savusuolaa-blogiaan jo 12 vuoden ajan.

Ruokakasvatuksen asiantuntija Aliisa Hyvönen Ruokakasvatusyhdistys Ruukusta herättelee puheenvuorossaan pohtimaan, miten maku ja ruuasta nauttiminen saataisiin kestävän syömisen keskiöön. Helsingin yliopiston yliopistolehtori Markus Vinnarin puheenvuorossa kuullaan, mitä kaikkea kestävä ruoka oikeastaan on. Pirkanmaan Jätehuollon ympäristökouluttaja Liisa Malin kertoo biojätteen synnystä ja sen lajittelun merkityksestä.

Tapahtuma on maksuton, ikärajaton ja esteetön. Sampolan opiskelijayhdistyksen pop up -kahvio on avoinna 22.11. klo 17–20. Tervetuloa!

Lisätiedot
Sanni Kouhi, sanni.kouhi@tampere.fi, 044 430 9193
Tapahtuman verkkosivuille tästä.