Siirry sisältöön

Risut maksutta Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskuksiin

Puutarhan kevättyöt kutsuvat! Nokian Koukkujärven ja Tampereen Tarastenjärven jätekeskukset vastaanottavat nyt kaikki risukuormat maksutta, myös suuremmat erät. Peräkärrykuormat voi ajaa suoraan purkupaikalle, suuremmat määrät otetaan vastaan vaaka-aseman kautta, jossa ne punnitaan.

Maksutta voi tuoda myös peräkärryllisen, korkeintaan 2 kuutiota, haravointijätettä. Suuremmat erät haravointijätettä hinnoitellaan jätteenkäsittelymaksujen mukaan. 

  • Risut ja haravointijäte tulee pitää kuormassa erillään toisistaan, koska niille on omat purkupaikkansa ja jatkokäsittelynsä, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon ympäristökouluttaja Päivi Koro.
  • Haravointijätteet ja risut voi käsitellä myös omalla kiinteistöllä. Lehdet voi kompostoida erikseen kasassa tai suljetussa kompostorissa. Risut ja oksat kannattaa hakettaa pensaiden juurille tai kompostin seosaineeksi, kertoo Päivi Koro.

Lehtiä, ruohoa ja muita puutarhajätteitä voi laittaa myös biojäteastiaan. Biojäteastiaan ei saa kuitenkaan laittaa vieraslajeja, kuten jättipalsamia tai kurtturuusua. Ne voi kaivaa juurineen maasta ja laittaa hyvin pakattuna sekajäteastiaan. Jätesäkkiin pakattuja kasveja voi viedä myös Koukkujärven tai Tarastenjärven jätekeskuksiin, missä alle 2 kuutiota vieraslajeja vastaanotetaan kotitalouksilta maksutta.

Kun laittaa puutarhajätteitä jäteastioihin, on tärkeää huomata astian painorajat. Pyörällinen jäteastia saa painaa korkeintaan 60 kiloa.

Koukkujärven jätekeskus
Tarastenjärven jätekeskus