Siirry sisältöön

Uuden ajan jäteasema Vuoreksessa

Lähde: Roskalehti 2019.

Vuorekseen kovasti odotettu itsepalveluperiaatteellakin toimiva jäteasema avattiin toukokuussa 2019. Asema löysi heti käyttäjänsä. 

– Asiakkaat ovat olleet silminnähden tyytyväisiä, kertoi Vuoreksessa työskentelevä jäteasemanhoitaja Jorma Kuusi.

Hervantalainen Seppo Nissinen kurvasi jo keväällä tottuneesti Vuoreksen jäteasemalle eikä säästellyt kehuja.

– Tämä on siisti ja todella tyylikäs, varmasti Suomen upein jäteasema. Tänne on helppo tulla ja asioida, opasteet ovat oikein hyvät. Itsepalvelumahdollisuus on hieno idea ja olenkin jo rekisteröinyt sovelluksen puhelimeen.

– Muuton myötä on löytynyt kaikennäköistä. Olen tuonut tänne muun muassa huonekaluja ja maalipurkkeja, ja kaikki on otettu vastaan.

Palvelu pelaa

Muuttosiivous toi jäteasemalle myös Olli Kankkusen Vuoreksesta. Jorma Kuusi neuvoi viemään jätesäkit jätepuristimeen, jota on helppo ensikertalaisenkin käyttää.

Olli Kankkunen oli mielissään, kun ihan kotinurkille avautui uuden ajan jäteasema.

– Täällä hommat luistavat, etenkin kun palvelu pelaa näin hyvin. Eikös tänne pääse aukioloaikojen ulkopuolellakin? Itsepalvelumahdollisuutta tulee varmasti hyödynnettyä sitten, kun muuttopäivä lähestyy.

Itsepalveluasiointia varten Jorma Kuusi kehotti Kankkusta lataamaan älypuhelimeen Jäteasemat-sovelluksen ja rekisteröitymään asiakkaaksi. 

Vuoreksen jäteasema sijaitsee asutuksen keskellä, joten siellä on helppoa poiketa ilman autoakin.

– Moni kävelijä pistäytyy tässä ohimennessään tutustumassa ja kyselemässä miten itsepalvelu toimii. Autan tarvittaessa ihan kädestä pitäen rekisteröitymään sovelluksen käyttäjäksi. Siitä on tehty hyvin helppokäyttöinen, Jorma Kuusi sanoo. Hän on koulutukseltaan datanomi ja työskennellyt aiemminkin jäteasemilla, joten asiakkaiden opastaminen käy luontevasti niin jäte- kuin softa-asioissakin.

– Alku onkin mennyt todella hyvin ilman minkäänlaisia ongelmia. Tänne on suunniteltu selkeät opasteet, joten jätteet on helppo lajitella oikeisiin paikkoihin myös itsepalveluaikoina. Myös omatoiminen maksaminen on sujunut hienosti, ohjeet siihen löytyvät niin sähköiseltä ilmoitustaululta kuin älypuhelimen sovelluksestakin. 

21
jäteasemaa
10 800
kävijää Vuoreksessa avausvuonna
2 600
jäteasemat.fi-käyttäjää

Jäteasemat ja jätekeskukset

Jokaisessa alueemme kunnassa on jäteasema. Lisäksi Tampereella ja Nokialla on kaksi täyden palvelun jätekeskusta.