Siirry sisältöön

Kunnat

Jätehuolto kuntien kiinteistöissä

Näiltä sivuilta löydät tietoa kuntia koskevista jätehuoltomääräyksistä. Löydät myös apua jätetilan suunnitteluun, ohjeita ja oppaita lajitteluun sekä jätehuollon hinnat.

Pääset kirjautumaan verkkopalveluumme Oma jätehuoltoon, jossa voit tarkastella eri kohteiden tietoja. Näet sieltä esimerkiksi kohteen jätemäärät ja hyödyntämisasteen. 

Kuntia koskevat jätehuoltomääräykset

Pirkanmaan Jätehuolto hoitaa kuntien hallinto- ja palvelukiinteistöjen yhdyskuntajätteille (asumisessa syntyvään jätteeseen rinnastettava jäte) tarkoitettujen jäteastioiden tyhjennyksen. 1.7.2022 voimaan astuneiden jätehuoltomääräysten mukaan kuntien hallinto- ja palvelukiinteistöillä pitää lajitella jätteet omiin jäteastioihinsa, kun seuraavat kilomäärät ylittyvät viikossa:

  • Biojäte 10 kg
  • Kartonkipakkausjäte 5 kg
  • Muovipakkausjäte 5 kg
  • Lasipakkausjäte 2 kg
  • Metallipakkaukset ja pienmetalli 2 kg

Jos kilomäärät täyttyvät, mutta kiinteistöltä ei vielä löydy tarvittavia jäteastioita, niiden tilaaminen onnistuu Pirkanmaan Jätehuollon kunta- ja kiinteistöpalveluista:

puh. 03 240 5450
kuntajakiinteistopalvelut@pjhoy.fi

Ohjeita ja oppaita lajitteluun

Materiaalipankista löydät jätehuollon ohjeita, painettuja oppaita ja esitteitä, jäteastiaan kiinnitettävät tarrat sekä opastekyltit. Voit lukea tai ladata oppaita ja ohjeita. Ne ovat ladattavissa pdf-muodossa. Voit myös tilata oppaita.

Tutustu materiaalipankkiin ja katso tarkemmat ohjeet tilaamisesta.

Onko jonkin tietyn jätteen lajittelu mielessä? Kokeile lajitteluhakua.

Jätetilan suunnittelu

Jätetila on yleensä aitaus, katos tai huone. Toimiva jätetila helpottaa jätehuoltoa ja antaa siistin vaikutelman. Hyvin suunniteltu ja rakennettu jätetila lisää pihan yleistä turvallisuutta ja viihtyvyyttä sekä parantaa kiinteistön arvoa.

Katso ohjeita jätetilan suunnitteluun

Tilaa jäteastioiden täyttöasteen seurantapalvelu

Täyttöasteseurannalla optimoidaan kiinteistön jäteastioiden tyhjennysvälit. Näin vähennetään vajaiden jäteastioiden tyhjennyksiä. Palvelulla saadaan kustannus- ja päästösäästöjä.

Lue lisää palvelusta

Hinnat

Kuntia koskevat hinnat löydät hinnastosta kohdasta Hinnat kunnittain. Voit tarkastella hintoja myös jätetaksasta.

Hinnat
Taksa

Tarvitsetko apua kuntien jäteasioissa?

Autamme mielellämme ratkomaan mahdollisia ongelmia. Ota yhteyttä kunta- ja kiinteistöpalveluihin:

puh. 03 240 5450
kuntajakiinteistopalvelut@pjhoy.fi