Siirry sisältöön
Tarastenjärven jätekeskuksessa on tulipalon jälkihoito käynnissä. Jätekeskuksessa voi asioida normaalisti.

Tuo risut maksutta Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskuksiin

Voit tuoda Nokian Koukkujärven ja Tampereen Tarastenjärven jätekeskuksiin kaikki risukuormat maksutta. Peräkärrykuormat voi ajaa suoraan purkupaikalle, suuremmat määrät pitää tuoda vaaka-aseman kautta, koska ne punnitaan.

Maksutta voi tuoda myös peräkärryllisen, korkeintaan 2 kuutiota, haravointijätettä. Suuremmat määrät haravointijätettä hinnoitellaan jätteenkäsittelymaksujen mukaan. 

– Lajittele risut ja haravointijäte erilleen toisistaan, koska niille on omat purkupaikat ja jatkokäsittely, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon ympäristökouluttaja Päivi Koro.

– Haravointijätteet ja risut voi käsitellä myös itse. Lehdet voi kompostoida erikseen kasassa tai suljetussa kompostorissa. Risut ja oksat kannattaa hakettaa pensaiden juurille tai kompostin seosaineeksi, Päivi kertoo.

Lehtiä, ruohoa ja muita puutarhajätteitä voi laittaa myös biojäteastiaan. Biojäteastiaan ei saa kuitenkaan laittaa vieraslajeja, kuten jättipalsamia tai kurtturuusua. Ne voi kaivaa juurineen maasta ja laittaa hyvin pakattuna sekajäteastiaan. Jätesäkkiin pakattuja kasveja voi myös viedä Koukkujärven tai Tarastenjärven jätekeskuksiin, missä alle 2 kuutiota vieraslajeja vastaanotetaan kotitalouksilta maksutta.

Kun laittaa puutarhajätteitä jäteastioihin, on tärkeää huomata astian painoraja. Pyörällinen jäteastia saa painaa korkeintaan 60 kg.

Katso jätekeskusten aukioloajat

Koukkujärven jätekeskus
Tarastenjärven jätekeskus