Siirry sisältöön
Teiden ja pihojen liukkaus vaikuttaa jäteastioiden tyhjennyksiin. Lue lisää

Vinkit – miten saan kaikki jäteastiat mahtumaan?

Valokuva muovi- ja kartonkiastioista.
  1. Sekajäteastioista osan voi muuttaa muiksi jätelajeiksi. Kun lajittelu lisääntyy, myös sekajätteen määrä vähenee. 
  2. Jäteastioita on montaa kokoa. Pienin on 140 litrainen.  Vaihtaisitko yhden ison astian kahteen pieneen? Katso jäteastioiden mallit ja mitat.
  3. Jäteastioita voi myös tyhjentää useammin, silloin riittää pienemmät astiat.
  4. Kiinteistöjen yhteiset jäteastiat eli kimpat on järkevä vaihtoehto. Naapuritaloyhtiössä voi olla esimerkiksi metalli ja lasi, teillä kartonki ja muovipakkaukset. Kumpikin taloyhtiö saa oman laskun. Lue lisää kimpan järjestämisestä
  5. Syväsäiliöiden rinnalle voi hankkia samanlaisen pyöreän säiliön, jota ei kaiveta maan alle. Me vuokraamme niitä ja tarjolla on muun muassa jaettu lasi/metallisäiliö. Katso jäteastioiden mallit ja mitat.
  6. Kysy astiavalmistajalta mahdollisuutta jakaa syväsäiliö sisäseinällä kahtia esim. kartonki- ja muovipakkauksiin. Huomioithan, että biojäte täytyy aina pitää omassa astiassaan, se sotkee muut jätelajit kosteudellaan.
  7. Jos haluat asiantuntijoiltamme vinkkejä jätetilan järjestelyihin, lähetä valokuvia ja mittatietoja osoitteeseen kuntajakiinteistopalvelut(at)pjhoy.fi Kirjoita viestin otsikoksi: VALOKUVAT ja viestiin mukaan taloyhtiön nimi ja osoite.
  8. Kerro muutoksista meille, me vahvistamme ne.
  9. Käytyänne kaikkia vaihtoehdot läpi, ja jos jäteastiat eivät millään mahdu kiinteistölle, poikkeusta jätehuoltomääräyksiin voi hakea jätehuoltoviranomaiselta. Tee hakemus jätehuoltoviranomaiselle.

Lue myös vinkit toimivan jätetilan suunnitteluun.