Siirry sisältöön

European Business Awards 2019

Kiertotalousmallille kultamitali

Pirkanmaan Jätehuollon ja Nokian kaupungin ECO3-yritysalueen yhteinen kiertotalousmalli valittiin arvostetun European Business Awards 2019 -kilpailun Suomen voittajaksi yhteiskunta- ja ympäristövastuusarjassa.

Kilpailun tavoitteena on edistää innovatiivisia, eettisiä ja menestyksekkäitä liiketoimintamalleja ja -verkostoja, jotka pystyvät vastaamaan Euroopan laajuisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin.  

”ECO3-konsepti jätehuollon ja kiertotalouden teollisten toimintojen sekä tutkimuksen yhdistävänä mallina toteuttaa konkreettisella tavalla myös Suomen tavoitteita kiertotaloudesta. Kiertotalousmallin kansainvälinen menestys vahvistaa Nokian ja Pirkanmaan merkittävää asemaa kiertotaloudessa niin kansallisella tasolla kuin eurooppalaisten kärkimaiden joukossa”, kuvailee Nokian kaupungin kehitysyhtiö Verte Oy:n toimitusjohtaja Sakari Ermala.

”Pirkanmaan Jätehuolto on toteuttanut kuntavastuullisen jätehuollon toimintamallin, missä yhdistyvät ympäristövastuullinen toiminta, kierrätyksen tehokas edistäminen sekä asiakkaan kannalta houkutteleva ja kustannustehokas palvelu. Olennaista mallissa on kunnan kilpailuttama jätteenkuljetus, materiaalivirtojen ohjaaminen kierrätykseen ja kierrätykseen kelpaamattomien materiaalivirtojen korkeatasoinen käsittelyinfrastruktuuri”, toteaa Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Harri Kallio.  

Malli edusti Suomea kansainvälisessä loppukilpailussa Varsovassa. Sarjan pääpalkinto myönnettiin englantilaiselle muovinkierrätysyritys Macreburille.

Harri Kallio ja Sakari Ermala
Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio ja Verte Oy:n toimitusjohtaja Sakari Ermala:
”Julkisen ja yksityisen sektorin yhteinen kiertotalousmalli menestyy kotona ja maailmalla”

Menestystä myös muissa kansainvälisissä kilpailuissa, lue lisää linkistä.