Siirry sisältöön

Yhdessä tehden – 25 vuotta konkareita ja noviiseja

Pirkanmaan Jätehuollossa työskentelee kuusi työntekijää, jotka ovat astuneet yhtiön palvelukseen jo perustamisvuonna 1994. Vuonna 2019 joukkoon liittyi 12 uutta jätehuoltolaista. Neljännesvuosisadan aikana yhtiö ja koko ala on muuttunut paljon. 17 omistajakunnan asukkaiden jätehuollon hoitaminen on kuitenkin edelleen perustehtävämme. Teemme sen vastuullisesti, taloudellisesti, palvellen ja yhdessä onnistuen.

”Kun katsoo historiaa, huomaa jätehuollon merkittävän kehittymisen. Tähän kehitykseen ovat osaltaan vaikuttaneet lainsäädäntö, tekniset ratkaisut ja asenteet. Olemme yhdessä tehneet, ja edelleen rakennamme jätehuoltoa ympäristön kannalta hovikelpoiseksi”, kertoo 25 vuotta yhtiön ja ympäristön palveluksessa työskennellyt ympäristökouluttaja Erkki Piippo.

Syyskuussa juhlistimme yhtiön merkkivuotta retkellä Turkuun. Matkalla tutustuttiin lasinvalmistuksen historiaan sekä eri aikakausien käyttö- ja taide-esineisiin Nuutajärvellä Suomen vanhimmassa lasikylässä. Illallinen nautittiin keskiaikaisissa pidoissa Turun linnassa.

Syyskuinen Turku näytti parhaat puolensa ja linna tarjosi juhlavan miljöön.

Helatorstain koulutus henkilökunnalle järjestettiin Mobiliassa Kangasalla. Päivän aikana nähtiin mm. osallistavaa työyhteisöteatteria ja muisteltiin yhtiön 25-vuotista taivalta. Mobilian museossa verestettiin autoilumuistoja Leveillä lahkeilla -näyttelyssä, jossa esiteltiin 1970-luvun autoja ja liikennettä. Pohtiolammen maisemissa tehtiin keväinen kävelyretki luontoasiantuntija Lasse Kososen opastamana.

Koulutusta ja kehitystä

86
henkilökuntaa
302
koulutuspäiviä
140
havaintoa ja kehitysehdotusta
4
yhteistä vapaa-ajantapahtumaa