Siirry sisältöön

Juhlavuonna kahviteltiin ja kisattiin

Juhlavuonna yhtiön jäteasemilla ja jätekeskuksissa tavattiin asiakkaita sekä kuljettajia synttärikahvien merkeissä. Syyskuiset kahvit nautittiin vaihtelevassa säässä, mutta iloisella mielellä. Tapahtumien yhteistyökumppaneina juhlajärjestelyihin osallistuivat paikalliset Marttayhdistykset. Kahvikupin ääressä vaihdettiin kuulumisia noin 2160 kävijän kanssa. Asiakkaita ja sidosryhmien edustajia tavattiin lokakuussa myös perinteisissä Roskailtamissa.

25
vuotta ja hyvää uutista
2 160
synttärijuhlijaa
1
lajittelijamestari!

25 hyvää uutista

Juhlavuoden kunniaksi kerättiin kerättiin yhteen 25 hyvää uutista, jotka julkaistiin Roskalehdessä ja verkossa. Uutiset käsittelivät aiheita monipuolisesti aina biojätteenkeräyksestä lastenteatteriin ja kaasulla kulkevista jäteautoista Vuoreksen uuteen itsepalveluperiaatteellakin toimivaan jäteasemaan.

Tero Laineesta Lajittelijamestari juhlavuoden kisassa

Yhtiön  25-vuotiskisassa etsimme alueemme Lajittelijamestaria. Asukkaat saivat ehdottaa mestaria tapahtumissa, jäteasemakahveilla sekä yhtiön verkkosivuilla. Raati löysi 70 hyvän ehdokkaan joukosta voittajan, jonka kokonaisvaltainen lähestymistapa vakuutti raadin jäsenet. 

– Sen lisäksi että Tero Laine lajittelee kaikki jätteensä mallikkaasti, hän myös huomioi että jätettä syntyy mahdollisimman vähän. Laine kuluttaa harkiten, huoltaa ja korjaa tavaroitaan myös työkseen, Laine työskentelee restaurointialalla. Laine seuraa lajittelu-uutisia ja toimii esimerkkinä ja neuvonantajana lähipiirilleen. Tero Laine huolehtii myös lähiympäristönsä siisteydestä, keräämällä ja lajittelemalla luontoon päätyneet roskat. Näiden ympäristötöiden tekijälle on ilo ojentaa Lajittelijamestarin titteli, kiteytti raadin tunnot Pirkanmaan Jätehuollon viestintäpäällikkö Suvi Suomalainen.

Tero Laineen ilmiantoi kisaan hänen ystävänsä Kirsi Hieta.

– Terolle tärkeintä on jätteiden syntymisen vähentäminen. Tarvittavat tavarat ostetaan ensisijaisesti käytettynä – aina ensin kirppikselle!  Ruokaa ei heitetä hukkaan, kun ostetaan vain se mitä tarvitaan. Terolta kysytään neuvoa erilaisten tavaroiden korjaamisesta tai materiaalien kierrättämisestä. Asiantuntevia neuvoja, korjaus- ja kierrätysapua Terolta saa aina. Lajittelu on Terolla nikamien välissä, kertoi Kirsi Hieta.

– Toisen jäte on toisen resurssi ja kaikki resurssit ovat tarpeellisia. Niitä ei pidä hukata. Suomalaisesta jätehuollosta riittää mallia myös maailmalle. Ja meillä tärkeää on, että ympäristökasvatus lähtee jo nuoresta, lapset ja nuoret rakentavat tulevaisuutta, kertoi lajittelijamestari Tero Laine.

Lajittelijamestari Tero Laine ja hänet kilpailuun ilmoittanut Kirsi Hieta palkittiin ja kukitettiin yhtiön toimistolla.