Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15
 

Omenat kompostiin

Pilaantuneet omenat voi kompostoida omassa kompostissa tai laittaa biojäteastiaan. Muista astian painorajat.
Ns. muumio-omenia ei suositella laitettavaksi omaan kompostiin, mutta ne voi laittaa biojätekeräykseen. Omenat voi laittaa myös sekajäteastiaan, kunhan huomioi, että astia saa painaa enintään 60 kg. Liika paino koettelee jäteastian kestoa ja jätteenkuljettajan selkää.

Omenat voi pakata myös säkkeihin ja laittaa ne jäteastian vierelle. Säkit tulee merkitä selvästi lisäjätteeksi ja niistä menee erillinen maksu. Yksi lisäjätesäkki saa painaa enintään 20 kg.

Ylimääräiset omenat syksyn sadosta kannattaa lahjoittaa ystäville ja tuttaville tai vaikka metsästysseuroille riistaruokintaan. Hyödynnä myös paikalliset omenapörssit, joissa voi lahjoittaa ylimääräiset omenat tarvitseville.

Pientuojien peräkärrykuorma maksutta jätekeskuksiin

Isot määrät omenia (myös muumio-omenat) ja muita puutarhajätteitä voi viedä jätekeskuksiin, Nokian Koukkujärvelle tai Tampereen Tarastenjärvelle. Pientuojien omenat (peräkärrykuorma) otetaan maksutta vastaan. Kuormassa ei saa olla mitään maatumatonta.
 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English