Asukas | Pjhoy Siirry sisältöön

Asukas

Palvelut kotipihaan

Biojäteastia omaan pihaan

Biojäteastian voi tilata omaan pihaan taajama-alueella. Toimitamme biojätteelle vuokra-astian, jonka hinta sisältyy astian tyhjennysmaksuun. Voit myös tilata naapureiden kanssa yhteisen biojäteastian.

Biojätteen keräysvelvoite laajenee koskemaan kaikkia asuinkiinteistöjä yli 10 000 asukkaan taajamissa 1.9.2023. Tarkasta alueellisen jätehuoltoviranomaisen sivuilta tarkempi karttarajaus.

Tilaa biojäteastia omaan pihaan Oma jätehuollosta

Biojätteiden kompostointi ja kompostointi-ilmoitus

Jos kompostoit biojätteitä, etkä kuulu biojätekeräyksen piiriin, sinun pitää tehdä kompostoinnista ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle 31.12.2022 mennessä. Ilmoitus koskee kaikkia kiinteistöjä, myös vapaa-ajan asuntoja, Pirkanmaan alueella. Lisätietoa löydät tästä artikkelista ja alla olevasta linkistä viranomaisen sivuilta.

Katso lisätietoa kompostointi-ilmoituksesta Lue kompostoinnista

Biojäteastian tyhjentäminen

Biojäteastia tyhjennetään kesäaikaan (touko-syyskuu) vähintään 2 viikon välein. Talviaikana (loka-huhtikuu) biojäteastian tyhjennysväli voi olla myös 4 viikkoa. Tyhjennyshintaan sisältyy astian pesu kaksi kertaa vuodessa. 

Lue ohje jäteastian sijoittamisesta pihaan

Jätekimppa naapurin kanssa

Yhteinen jäteastia eli jätekimppa naapurin kanssa on usein järkevä vaihtoehto. Voit tehdä jätekimpan yhden tai useamman naapurin kanssa. Kimppa sopii omakotiasukkaille, taloyhtiöille ja mökkiläisille.

Tutustu jätekimppaan ja tilaa se sähköisellä lomakkeella

Repsikka noutaa kotiovelta

Pieni apu arkeesi, suuri merkitys ympäristölle! Tilaa Repsikka-noutopalvelu. Noudamme käyttökelvottomat ja rikkinäiset tavarat sieltä, missä sinäkin olet.

Tilaa Repsikka