Asukas | Pjhoy Siirry sisältöön

Asukas

Palvelut kotipihaan

Biojäteastia omaan pihaan

Biojäteastian voi tilata omaan pihaan taajama-alueella. Toimitamme biojätteelle vuokra-astian, jonka hinta sisältyy astian tyhjennysmaksuun. Voit myös tilata naapureiden kanssa yhteisen biojäteastian.

Biojätteen keräysvelvoite laajenee koskemaan kaikkia asuinkiinteistöjä yli 10 000 asukkaan taajamissa 1.9.2023. Tarkasta alueelisen jätehuoltoviranomaisen sivuilta tarkempi karttarajaus.

Jos kompostoit elintarvikejätteitä, sinun pitää tehdä kompostoinnista ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle 31.12.2022 mennessä. Ilmoitus koskee kaikkia kiinteistöjä, myös vapaa-ajan asuntoja, koko alueella. Katso tästä lisätietoa.

Biojäteastian tyhjentäminen

Biojäteastia tyhjennetään kesäaikaan (touko-syyskuu) vähintään 2 viikon välein. Talviaikana (loka-huhtikuu) biojäteastian tyhjennysväli voi olla myös 4 viikkoa. Tyhjennyshintaan sisältyy astian pesu kaksi kertaa vuodessa. 

Ohje jäteastian sijoittamiseen pihassa

Lasipakkaukset ja metalli

Jos pihassasi on jo sekajätteen ja biojätteen keräys, saat niiden kaveriksi maksuttoman lasipakkausten ja metallin keräyksen. Toimitamme jätteille omat astiat.

Ohje jäteastian sijoittamiseen pihassa

Repsikka noutaa kotiovelta

Pieni apu arkeesi, suuri merkitys ympäristölle! Tilaa Repsikka-noutopalvelu. Noudamme käyttökelvottomat ja rikkinäiset tavarat sieltä, missä sinäkin olet.

Tilaa Repsikka