Siirry sisältöön

Asukas

Omakotitalon ja mökin jätehuolto

Kolme ihmistä ja koira Pirkanmaan Jätehuollon ruskean biojäteastian ympärillä.

Huom! Jos asut taloyhtiössä ja sinulla on kysyttävää tai toiveita taloyhtiösi lajittelupalveluihin liittyen, ole yhteydessä isännöitsijään.

Jätteiden lajitteluohjeita löydät hakupalvelustamme lajittele.se Tästä pääset eri jätelajien lajitteluohjeisiin Materiaalipankissamme on tulostettavia lajitteluohjeita ja oppaita

Oma tai yhteinen jäteastia

Kun liityt jätehuollon asiakkaaksi, tuomme kiinteistöllesi sekajäteastian. Jos asut yli 10 000 asukkaan keskustaajamassa Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Pirkkalassa tai Ylöjärvellä tai omistat sieltä vapaa-ajan asunnon 1.9.2023 alkaen, aloitat myös biojätteen lajittelun. Voit myös sopia yhteisten jäteastioiden käytöstä eli jätekimpasta naapureiden kanssa. 

Biojätteen keräsyvelvoite 1–4 asunnon kiinteistöillä

Lue lisää jätehuoltoon liittymisestä

Haja-asutusalueella käytetään joko omaa jäteastiaa, naapurin kanssa yhteistä kimppa-astiaa tai kylän aluejätepistettä. Kysy lisää vaihtoehdoista asiakaspalvelustamme.

Lajittelupalvelut kotipihaan

Pihassasi voi olla sekajäteastian lisäksi omat tai naapureiden kanssa yhteiset jäteastiat eli jätekimppa biojätteen, kartonkipakkausten, lasipakkausten, metallin ja muovipakkausten lajittelua varten. 

Katso lisätietoa lajittelupalveluistamme

Ohjeet jäteastian käyttöön

Miten jäteastialle löytyy sopiva paikka, miten usein jäteastiaa tyhjennetään ja kuinka paljon jätettä astiaan voi laittaa?

Katso ohjeet jäteastian käyttöön